مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,275
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات استفاده از سطوح مختلف فسفر قابل دسترس با و بدون آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 22

چکیده

 این آزمایش جهت بررسی اثرات مقادیر مختلف فسفرغیرفیتاتی با و بدون استفاده از آنزیم فیتاز, با استفاده از طرح کاملا تصادفی و به روش فاکتوریل 2´3 روی پانصد و هفتاد و شش قطعه جوجه گوشتی سویه راس که 2به صورت مخلوط با همدیگر نگهداری می شدند انجام گرفت. در طول مدت آزمایش از جیره های دارای مقادیر مختلف فسفرغیرفیتاتی ( 0.38, 0.45 و 0.31 درصد در مرحله آغازین و 0.36, 0.43 و 0.29 درصد در مراحل رشد و پایانی ) با و بدون استفاده از پانصد واحد آنزیم فیتاز درهر کیلوگرم جیره استفاده گردید و در سنین 40, 20 و 51 روزگی اوزان زنده وخوراک مصرفی اندازه گیری و بر اساس آنها مقادیر افزایش وزن روزانه و ضرایب تبدیل خوراک محاسبه گردید. نتایج این آزمایش نشان داد که کاهش سطح فسفر غیرفیتاتی جیره در دوره آغازین فاقد تاثیر معنی دار (P>0.05) بر عملکرد جوجه های گوشتی بود, ولی کاهش میزان فسفر غیرفیتاتی جیره به 0.29 درصد در دوره های رشد و پایانی موجب کاهش وزن زنده در سنین 40 و 51 روزگی, کاهش متوسط افزایش وزن روزانه و افزایش مقادیر ضرایب تبدیل خوراک در دوره های سنی 21-40 و 1-51 روزگی گردید. خوراک مصرفی تحت تاثیر مقدار فسفر فیتاتی جیره قرار نگرفت. افزودن آنزیم فیتاز به جیره تنها موجب افزایش مصرف خوراک در دوره های سنی 20-40, 21-40 و 1-50 روزگی و افزایش مقادیر ضریب تبدیل خوراک در دوره سنی 1-20 روزگی شد, ولی فاقد تاثیر بر روی سایر فراسنجه های اندازه گیری شده بود. اثرات همزمان مقدار فسفر غیرفیتاتی جیره و آنزیم فیتاز تنها روی اوزان زنده در سن 40 روزگی معنی دار بود, بنحوی که افزودن آنزیم فیتاز به جیره های دارای مقادیر بالای فسفر غیرفیتازی موجب کاهش اوزان زنده و افزودن آنزیم به جیره های دارای مقادیر پایین فسفر غیرفیتازی موجب بهبود اوزان زنده شد. براساس نتایج این آزمایش می توان نتیجه گیری نمود که اثرات منفی کاهش میزان فسفر غیرفیتاتی جیره عمدتا در دوره رشد 21 تا 40 روزگی معنی دار بود و افزودن آنزیم فیتاز به جیره نتوانست موجب تقلیل این اثرات منفی شود. مطالعات بیشتری جهت تعیین میزان مناسب فسفر غیرفیتاتی در جیره و همچنین آنزیم فیتاز در دوره های مختلف رشد مورد نیاز است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی، احمد. (1385). اثرات استفاده از سطوح مختلف فسفر قابل دسترس با و بدون آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران، 37(1)، 9-22. SID. https://sid.ir/paper/8357/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی احمد. اثرات استفاده از سطوح مختلف فسفر قابل دسترس با و بدون آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1385؛37(1):9-22. Available from: https://sid.ir/paper/8357/fa

    IEEE: کپی

    احمد کریمی، “اثرات استفاده از سطوح مختلف فسفر قابل دسترس با و بدون آنزیم فیتاز بر عملکرد جوجه های گوشتی،” علوم کشاورزی ایران، vol. 37، no. 1، pp. 9–22، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/8357/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button