مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات بیوشیمیایی و آنزیمی فرمولاسیون نانوامولسیون برخی اسانس ها و یک عصاره گیاهی در سفیدبالک پنبهBemisia tabaci (Gennadius)

صفحات

 صفحه شروع 143 | صفحه پایان 158

چکیده

 برخی اسانس ها و عصاره های گیاهی دارای خواص حشره کشی مطلوبی علیه سفیدبالک پنبه می باشند. در این مطالعه سمیت اسانس های رزماری, نعناع فلفلی, اکالیپتوس و عصاره آویشن باغی فرموله شده به صورت جداگانه در تویین80 و به شکل نانوامولسیون روی پوره های سن دو سفیدبالک پنبه بررسی گردید. آزمون های زیست سنجی به روش غوطه ورسازی برگ های حاوی پوره سن دو انجام و مقادیر LC50 تخمین زده شد. مقادیر LC50 اسانس های رزماری, نعناع فلفلی, اکالیپتوس و عصاره آویشن باغی در تویین80 به ترتیب 4198, 3925, 4312, 9626 و میزان LC50 نانوامولسیون اینترکیبات به ترتیب 2759, 2987, 3189, 5659 میلی لیتر بر لیتر به دست آمد. نتایج نشان داد که نانوامولسیون اسانس های رزماری و نعناع فلفلی بیشترین سمیت را روی پوره های مذکور دارند. همچنین در این تحقیق اثرات مخلوط اسانس ها و عصاره گیاهی فرموله شده روی برخی تغییرات بیوشیمیایی و آنزیمی سفیدبالک پنبه در حشرات تیمارشده با غلظت LC50 تیمار T1 (امولسیون ترکیب شده از سه اسانس و عصاره فوق), تیمار T2 (امولسیون بر پایه عصاره آویشن باغی) و تیمار T3 (امولسیون ترکیب شده از سه اسانس فوق ) اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم های استرازی و گلوتاتیون اس-ترانسفرازی تحت تأثیر تیمارهای T1, T2 وT3 افزایش یافت؛ درصورتی که میزان فعالیت آنزیم استیل کولین استراز تغییر معنی داری را نشان نداد. میزان ذخایر انرژی (چربی, کربوهیدرات و پروتئین کل) در تیمار T1 وT3 نسبت به تیمار T2 و شاهد, کاهش معنی داری داشتند؛ هرچند که میزان گلیکوژن کل تغییر معنی داری را بین تیمارها و شاهد نشان نداد. بنابراین تیمارهای T1 و T3, با القای سم زدایی در برخی از آنزیم های سم زدا و کاهش بعضی از ذخایر انرژی, اثر بیشتری را روی پارامترهای بیوشیمیایی پوره های سن دو سفیدبالک پنبه نشان می دهند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بلندنظر، علیرضا، قدمیاری، محمد، معمارزاده، محمدرضا، جلالی سندی، جلال، و ذولفقاری، مریم. (1398). بررسی تغییرات بیوشیمیایی و آنزیمی فرمولاسیون نانوامولسیون برخی اسانس ها و یک عصاره گیاهی در سفیدبالک پنبهBemisia tabaci (Gennadius). دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(2 )، 143-158. SID. https://sid.ir/paper/368459/fa

    Vancouver: کپی

    بلندنظر علیرضا، قدمیاری محمد، معمارزاده محمدرضا، جلالی سندی جلال، ذولفقاری مریم. بررسی تغییرات بیوشیمیایی و آنزیمی فرمولاسیون نانوامولسیون برخی اسانس ها و یک عصاره گیاهی در سفیدبالک پنبهBemisia tabaci (Gennadius). دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):143-158. Available from: https://sid.ir/paper/368459/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا بلندنظر، محمد قدمیاری، محمدرضا معمارزاده، جلال جلالی سندی، و مریم ذولفقاری، “بررسی تغییرات بیوشیمیایی و آنزیمی فرمولاسیون نانوامولسیون برخی اسانس ها و یک عصاره گیاهی در سفیدبالک پنبهBemisia tabaci (Gennadius)،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 143–158، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368459/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button