مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

396
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر ریزوباکتر های محرک رشد بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان، خصوصیات فیزیولوژیکی و رشد ریشه چهار رقم نخود (Cicer arietinum L. ) در شرایط دیم استان ایلام

صفحات

 صفحه شروع 62 | صفحه پایان 76

چکیده

 به منظور بررسی اثر ریزوباکتر ها محرک رشد بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, خصوصیات فیزیولوژیکی و رشد ریشه چهار رقم نخود در شرایط دیم استان ایلام, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی94-1393 در ایستگاه مرکز تحقیقات کشاورزی سرابله اجرا گردید. تیمار های آزمایش شامل سه رقم نخود (هاشم, آزاد و آرمان) و توده محلی و ریزو-باکتر ها محرک رشد و کود شیمیایی نیتروژن (عدم مصرف کود نیتروژن, 10 کیلوگرم کود نیتروژن, 20 کیلوگرم کود نیتروژن, آزسپریلیوم برازیلنس (Azospirillum brasilense)+ عدم مصرف کود شیمیایی نیتروژن, آزسپریلیوم برازیلنس+10کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن, آزسپریلیوم برازیلنس+20کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن, ازتوباکتر کروکوم (Azotobacter chroococcum)+ عدم مصرف کود شیمیایی نیتروژن, ازتوباکتر کروکوم+10 کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن و ازتوباکتر کروکوم+20کیلوگرم کود شیمیایی نیتروژن) درنظرگرفته شدند. اثر برهمکنش رقم و ریزو باکتری ها محرک رشد بر خصوصیات فیزیولوژیکی و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و صفات ریشه معنی دار بود. استفاده از ریزو باکتری ها محرک رشد میزان رنگیزه های فتوسنتزی و محتوای آب نسبی را افزایش و موجب کاهش مالون دی آلدئید گردید. استفاده از این ریزو باکتر ها در تمامی ارقام مورد استفاده موجب افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و همچنین موجب افزایش سیستم ریشه گردید. در این پ‍ ژوهش ارقام هاشم و آزاد به آزسپریلیوم و رقم آرمان و توده محلی به ازتوباکتر واکنش بهتری نشان دادند. رقم آزاد به علاوه آزسپریلیوم + 10 کیلوگرم کود نیتروژن دارای بیشترین میزان کلروفیلa و b, محتوای آب نسبی, فعالیت آنزیمی سوپراکسید دیسموتاز, پرکسیداز, حجم ریشه, وزن خشک ریشه و طول ریشه بود و توده محلی به علاوه تیمار شاهد (عدم مصرف کود نیتروژن) کمترین فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, خصوصیات فیزیولوژیکی و رشد ریشه را در شرایط دیم دارا بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، رحیم، سلیمانی فرد، عباس، میرزایی، امیر، دارابی، فرشته، و فتحی، امین. (1398). تأثیر ریزوباکتر های محرک رشد بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, خصوصیات فیزیولوژیکی و رشد ریشه چهار رقم نخود (Cicer arietinum L. ) در شرایط دیم استان ایلام. پژوهش های حبوبات ایران، 10(2 )، 62-76. SID. https://sid.ir/paper/369086/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری رحیم، سلیمانی فرد عباس، میرزایی امیر، دارابی فرشته، فتحی امین. تأثیر ریزوباکتر های محرک رشد بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, خصوصیات فیزیولوژیکی و رشد ریشه چهار رقم نخود (Cicer arietinum L. ) در شرایط دیم استان ایلام. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1398؛10(2 ):62-76. Available from: https://sid.ir/paper/369086/fa

    IEEE: کپی

    رحیم ناصری، عباس سلیمانی فرد، امیر میرزایی، فرشته دارابی، و امین فتحی، “تأثیر ریزوباکتر های محرک رشد بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان, خصوصیات فیزیولوژیکی و رشد ریشه چهار رقم نخود (Cicer arietinum L. ) در شرایط دیم استان ایلام،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 10، no. 2 ، pp. 62–76، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369086/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button