مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

264
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

434
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر ویژگی های ادراک شده کودهای زیستی بر مصرف آن ها در بین کشاورزان (مورد مطالعه: روستای ینگیجه، شهرستان زنجان)

صفحات

 صفحه شروع 333 | صفحه پایان 345

چکیده

ویژگی های ادراک شده نوآوری به عنوان مؤلفه ها یی محسوب می شوند که پذیرش یک نوآوری را تحت تأثیر قرار می دهند. بر این اساس, پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ویژگی های ادراک شده کودهای زیستی, بر مصرف این کودها در روستای ینگیجه از بخش مرکزی شهرستان زنجان انجام شد. جامعه آماری این پیمایش شامل تمامی کشاورزان فعال در این روستا (313=N) بود که 161 نفر از آنان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. معیار تعیین حجم نمونه, متناسب با حجم نمونه مورد نیاز برای استفاده از تکنیک های چندمتغیری آماری بود که البته بر اساس فرمول کوکران نیز بسندگی حجم نمونه تأیید شد. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه ای استفاده شد که روایی آن توسط صاحب نظران و پایایی آن از طریق محاسبه آلفای کرونباخ (برای بخش های مختلف بالاتر از 7/0) مورد تأیید قرار گرفت. فن تحلیل تشخیصی به روش گام به گام برای بررسی اثر ویژگی های نوآوری شامل «سازگاری ادراک شده», «رؤیت پذیری ادراک شده», «پیچیدگی ادراک شده», «آزمون پذیری ادراک-شده» و «مزیت نسبی ادراک شده» بر مصرف کودهای زیستی استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل تشخیصی نشان داد که «مزیت نسبی ادراک شده» به عنوان تنها ویژگی کودهای زیستی است که توانست کشاورزان گروه «مصرف کننده» را از کشاورزانی که این کودها را مصرف نمی کنند, متمایز نماید. سایر متغیرهای وارد شده به تابع تشخیصی فاقد توان تشخیصی قابل قبول برای تفکیک سطوح متغیر «مصرف کود» بودند. ممکن است کشاورزان مختلف به دلیل تفاوت هایی که از نظر شرایط مالی, فنی و مهارتی شان داشته اند؛ ادراک متفاوتی از ویژگی های کودهای زیستی پیدا کرده باشند. بنابراین پیشنهاد می-شود در مطالعات آتی اثر ویژگی های فردی-اجتماعی کشاورزان توأم با ویژگی های ادراکی آنان از نوآوری مد نظر قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لوایی آدریانی، رسول، غلامی، حسام الدین، قلی فر، احسان، و قاسمی، جواد. (1398). بررسی تأثیر ویژگی های ادراک شده کودهای زیستی بر مصرف آن ها در بین کشاورزان (مورد مطالعه: روستای ینگیجه, شهرستان زنجان). تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(2 )، 333-345. SID. https://sid.ir/paper/369188/fa

    Vancouver: کپی

    لوایی آدریانی رسول، غلامی حسام الدین، قلی فر احسان، قاسمی جواد. بررسی تأثیر ویژگی های ادراک شده کودهای زیستی بر مصرف آن ها در بین کشاورزان (مورد مطالعه: روستای ینگیجه, شهرستان زنجان). تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(2 ):333-345. Available from: https://sid.ir/paper/369188/fa

    IEEE: کپی

    رسول لوایی آدریانی، حسام الدین غلامی، احسان قلی فر، و جواد قاسمی، “بررسی تأثیر ویژگی های ادراک شده کودهای زیستی بر مصرف آن ها در بین کشاورزان (مورد مطالعه: روستای ینگیجه, شهرستان زنجان)،” تحقیقات اقتصاد و توسعه کشاورزی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 2 ، pp. 333–345، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369188/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا