مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

256
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

561
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر افزایش حلالیت عناصر غذایی خاک بر عملکرد کمی و کیفی گندم (Triticum aestivum L. ) در استان خوزستان

صفحات

 صفحه شروع 139 | صفحه پایان 152

چکیده

 استفاده از اصلاح کننده های اسیدی از روش های رایج در خاک های با اسیدیته بالا برای افزایش حلالیت عناصر غذایی می باشد. به منظور بررسی امکان کاهش خاصیت قلیایی خاک و افزایش حلالیت عناصر غذایی این آزمایش در قالب طرح آماری بلوک های کامل تصادفی به روش فاکتوریل با سه سطح صفر, 250 و 500 کیلوگرم در هکتار سولفات گوگرد و سه سطح صفر, 5 و 10 کیلوگرم در هکتار کود زیستی تیوباسیلوس در سه تکرار در سال 97-1396 در منطقه روستای الهایی واقع در شمال اهواز اجرا گردید. نتایج نشان داد که اثر گوگرد و تیوباسیلوس بر تعداد سنبله در متر مربع, تعداد دانه در سنبله, وزن هزار دانه, عملکرد دانه, عملکرد بیولوژیک, شاخص برداشت و درصد پروتئین دانه در سطح احتمال 1 درصد معنی دار بود. اثر متقابل گوگرد و تیوباسیلوس بر عملکرد بیولوژیک در سطح 1 درصد و بر شاخص برداشت در سطح احتمال 5 درصد معنی دار بود. نتایج مقایسات میانگین نشان داد که عملکرد دانه و پروتئین دانه در شرایط تغییر میزان تیوباسیلوس و گوگرد افزایش پیدا کرد و از لحاظ آماری در سطوح مختلف قرار داشتند. بیش ترین عملکرد دانه از تیمار 500 کیلوگرم در هکتار گوگرد و کاربرد 10 کیلوگرم در هکتار تیوباسیلوس به ترتیب با 5663 و 5077 کیلوگرم در هکتار و کم ترین آن در شرایط عدم کاربرد گوگرد با 3668 کیلوگرم در هکتار و عدم کاربرد تیوباسیلوس با 4329 کیلوگرم در هکتار مشاهده شد. بیش ترین مقدار پروتئین دانه در تیمار 500 کیلوگرم در هکتار گوگرد و 10 کیلوگرم در هکتار تیوباسیلوس به ترتیب معادل 2/13, 7/12 درصد و کم ترین آن در عدم کاربرد مقادیر گوگرد با 8/10 درصد و عدم کاربرد تیوباسیلوس با 6/11 درصد حاصل شد. نتایج کلی آزمایش نشان داد در شرایط کاربرد گوگرد و تیوباسیلوس امکان افزایش عملکرد کمی و کیفی گندم وجود دارد و بهترین نتیجه به ترتیب در شرایط کاربرد 500 و 10 کیلوگرم در هکتار گوگرد و تیوباسیلوس حاصل شد که می تواند مورد توجه زارعین و محققین قرار گرفته و توصیه گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، فاطمه، مرعشی، سیدکیوان، و بابایی نژاد، تیمور. (1398). بررسی تاثیر افزایش حلالیت عناصر غذایی خاک بر عملکرد کمی و کیفی گندم (Triticum aestivum L. ) در استان خوزستان. فیزیولوژی گیاهان زراعی، 11(3 (پیاپی 43) )، 139-152. SID. https://sid.ir/paper/369194/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی فاطمه، مرعشی سیدکیوان، بابایی نژاد تیمور. بررسی تاثیر افزایش حلالیت عناصر غذایی خاک بر عملکرد کمی و کیفی گندم (Triticum aestivum L. ) در استان خوزستان. فیزیولوژی گیاهان زراعی[Internet]. 1398؛11(3 (پیاپی 43) ):139-152. Available from: https://sid.ir/paper/369194/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه موسوی، سیدکیوان مرعشی، و تیمور بابایی نژاد، “بررسی تاثیر افزایش حلالیت عناصر غذایی خاک بر عملکرد کمی و کیفی گندم (Triticum aestivum L. ) در استان خوزستان،” فیزیولوژی گیاهان زراعی، vol. 11، no. 3 (پیاپی 43) ، pp. 139–152، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369194/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button