مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

244
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

511
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر عصاره هگزانی میوه های زیتون و انجیر بر ایمنی زایی ویروس غیرفعال شده آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2

صفحات

 صفحه شروع 13 | صفحه پایان 20

چکیده

آنفلوانزای پرندگان یک بیماری بسیار واگیر ویروسی است. در حال حاضر تحت تیپ H9N2 عامل بیماری در ایران بومی است و خسارت زیادی به صنعت طیور وارد می کند. لذا کنترل این بیماری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. واکسیناسیون یکی از این راهکارهای کنترلی می باشد. روغن هایی که در واکسن های تجاری بعنوان ادجوانت استفاده می-شوند روغن های معدنی هستند. از مهمترین معایب این روغن ها, متابولیسم پایین و باقیمانده در بافت, ایجاد واکنش های شدید بافتی, و همچنین سرطان زایی آنها است. لذا محققان در تلاش هستند در واکسن ها بجای روغن های معدنی از روغن-های گیاهی بعنوان ادجوانت استفاده کنند. در مطالعه حاضر, خاصیت ادجوانتی عصاره ی هگزانی میوه های انجیر و زیتون بطور جداگانه به همراه ویروس غیرفعال آنفلوانزا تحت تیپ H9N2 در بدن 50 قطعه جوجه گوشتی تجاری در مقایسه با واکسن تجاری بررسی شد. برای ارزیابی از روش پاسخ آنامنستیک استفاده شد. نتایج نشان داد مخلوط ها نمی توانند مانع از عفونت و پاسخ آنامنستیک در پرندگان شوند. درحالی که واکسن تجاری پاسخ آنامنستیک را مهار کرد و ایمنی مناسب تری را ایجاد نمود. با توجه به نتایج به نظر می رسد که حتی نتوان بصورت جداگانه از عصاره های هگزانی حاصل از میوه های انجیر و زیتون به عنوان ادجوانت در تهیه واکسن آنفلوانزای طیور استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادپور، عدنان، رجبی، ذوالفقار، دهقان، غلامرضا، و وصفی مرندی، مهدی. (1399). تاثیر عصاره هگزانی میوه های زیتون و انجیر بر ایمنی زایی ویروس غیرفعال شده آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(2 (پیاپی 127) )، 13-20. SID. https://sid.ir/paper/369391/fa

    Vancouver: کپی

    مرادپور عدنان، رجبی ذوالفقار، دهقان غلامرضا، وصفی مرندی مهدی. تاثیر عصاره هگزانی میوه های زیتون و انجیر بر ایمنی زایی ویروس غیرفعال شده آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(2 (پیاپی 127) ):13-20. Available from: https://sid.ir/paper/369391/fa

    IEEE: کپی

    عدنان مرادپور، ذوالفقار رجبی، غلامرضا دهقان، و مهدی وصفی مرندی، “تاثیر عصاره هگزانی میوه های زیتون و انجیر بر ایمنی زایی ویروس غیرفعال شده آنفلوانزای پرندگان تحت تیپ H9N2،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 2 (پیاپی 127) ، pp. 13–20، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369391/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button