Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

438
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

463
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی ریاضی لایه نازک سیر در خشک کن هوای داغ و تحت خلاء

صفحات

 صفحه شروع 363 | صفحه پایان 375

چکیده

سیر یکی از محصولات مهم کشاورزی در ایران و یکی از منابع عمده تحصیل ارز برای کشور می باشد. با توجه به ضایعات بالا در این محصول جهت نگهداری, افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت آن لازم است از روش های مناسب نگهداری مانند خشک کردن استفاده شود. در این تحقیق, ورقه های سیر بصورت لایه نازک در دماهای50, 60, 70 درجه سلسیوس و در دو نوع خشک کن تحت خلاء و هوای داغ خشک شدند. سپس مناسب ترین مدل برای توصیف سینتیک خشک کردن ورقه های سیر بصورت لایه نازک در محدوده دما و نوع خشک کن به کاررفته, توسعه داده شد. ضریب نفوذ موثر رطوبت, مقدار انرژی فعال سازی, چروکیدگی, قابلیت جذب مجدد آب نمونه های سیر طی فرایند خشک کردن مورد اندازه گیری قرار گرفت. در تحقیق حاضر با بررسی9 مدل تجربی مختلف و با محاسبه معیارهای آماری R2, RMSE, x2 بین داده های تجربی و نتایج پیش بینی شده توسط هر مدل, , مناسب ترین مدل توصیف کننده سینتیک خشک کردن ورقه های نازک سیر مدل پبج انتخاب شد. نتایج نشان داد که مقادیر ضریب نفوذ موثر رطوبت ورقه های سیر برای دماهای مختلف و در دو نوع خشک کن در محدوده 9-10 × 5/1 تا 9-10 × 6/6 مترمربع بر ثانیه متغیر است. تغییرات ضریب نفوذ رطوبت به عنوان تابعی از دمای هوای خشک کردن با رابطه آرنیوس توصیف گردید و مقدار انرژی فعال سازی بین673/14 و 175/53 کیلوژول بر مول محاسبه شد. همچنین نتایج بیانگر آن بود که چروکیدگی محصول به دمای هوا و نوع خشک کن وابسته نمی باشد و قابلیت جذب مجدد آب نمونه های سیر با کاهش محتوی رطوبت آنها بطور جزیی افزایش پیدا کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سهرابی، فریبا، آصفی، نارملا، و سالم، ارمغان. (1400). مدل سازی ریاضی لایه نازک سیر در خشک کن هوای داغ و تحت خلاء. علوم و صنایع غذایی ایران، 18(113 )، 363-375. SID. https://sid.ir/paper/369430/fa

    Vancouver: کپی

    سهرابی فریبا، آصفی نارملا، سالم ارمغان. مدل سازی ریاضی لایه نازک سیر در خشک کن هوای داغ و تحت خلاء. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1400؛18(113 ):363-375. Available from: https://sid.ir/paper/369430/fa

    IEEE: کپی

    فریبا سهرابی، نارملا آصفی، و ارمغان سالم، “مدل سازی ریاضی لایه نازک سیر در خشک کن هوای داغ و تحت خلاء،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 18، no. 113 ، pp. 363–375، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369430/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا