مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

341
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

508
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر باکتری های محرک رشد و روش کشت بر عملکرد کمی و کیفی گیاه کنجد (Sesamum indicum L) در منطقه اهواز

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 252

چکیده

 به منظور بررسی اثر روش کاشت و استفاده از باکتری های محرک رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد گیاه کنجد پژوهشی در تابستان سال زراعی 1395 در دانشگاه شهید چمران اهواز اجرا شد. طرح آزمایشی به صورت کرت های یک بار خرد شده در قالب پایه بلوک های کامل تصادفی و در سه تکرار بود. تیمار اصلی روش های مختلف کاشت و تیمار فرعی شامل چهار ترکیب تلفیقی باکتری های محرک رشد شامل کاملاَ شیمیایی (N-P-K), تلفیقی 1: 50 درصدنیتروژن + 100 درصد فسفر + 100 درصد پتاسیم شیمیایی به همراهکود بیولوژیکی سوپرنیتروپلاس, تلفیقی 2: 100 درصدنیتروژن+ 50 درصد فسفر + 100 درصد پتاسیم شیمیایی به همراه کود بیولوژیکیپتا بارور2 و تلفیقی 3: 50 درصد نیتروژن + 100 درصد فسفر + 100 درصد پتاسیم به همراه کود بیولوژیکی بیوسولفور و هیومیکسین بود. نتایج نشان داد که در روش های مختلف کاشت بیش ترین (1441 کیلوگرم در هکتار) و کم ترین (1078) عملکرد دانه به ترتیب در روش کاشت یک ردیف روی پشته و روش کاشت کف جوی بودند. همچنین در مورد تیمارهای تلفیق کود بیش ترین عملکرد دانه (1674 کیلوگرم در هکتار) مربوط به تیمار کاملاً شیمیایی و کم ترین مقدار آن (1068 کیلوگرم در هکتار) مربوط به تیمار تلفیقی 1 (50 درصد نیتروژن + 100 درصد فسفر + 100 درصد پتاسیم شیمیایی به همراهکود بیولوژیکی سوپرنیتروپلاس) بودند. همچنین بیش ترین (24/52) و کم ترین (2/33) درصد روغن به ترتیب مربوط به روش کاشت یک ردیف روی پشته با تیمار کودی کاملاً شیمیایی و نیز روش کاشت کف جوی و تیمار کودی تلفیقی 2 (100 درصدنیتروژن+ 50 درصد فسفر + 100 درصد پتاسیم شیمیایی به همراه کود بیولوژیکیپتا بارور2), بودند. صفات کیفیت روغن و درصد اسیدهای چرب اولئیک و لینولئیک در مدیریت تلفیقی کود و برای تمامی روش های کاشت نسبت به تیمار کودی کاملاً شیمیایی بیشتر بود. در مجموع نتایج آزمایش نشان داد, هر دو تیمار روش کاشت و مدیریت کود بر عملکرد کمی موثر می باشند درحالی که عملکرد کیفی بیشتر تحت تأثیر مدیریت کود قرار گرفت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مزرعه، فریبا، آینه بند، امیر، فاتح، اسفندیار، و گورویی، آرام. (1398). تأثیر باکتری های محرک رشد و روش کشت بر عملکرد کمی و کیفی گیاه کنجد (Sesamum indicum L) در منطقه اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(2 )، 239-252. SID. https://sid.ir/paper/369791/fa

    Vancouver: کپی

    مزرعه فریبا، آینه بند امیر، فاتح اسفندیار، گورویی آرام. تأثیر باکتری های محرک رشد و روش کشت بر عملکرد کمی و کیفی گیاه کنجد (Sesamum indicum L) در منطقه اهواز. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(2 ):239-252. Available from: https://sid.ir/paper/369791/fa

    IEEE: کپی

    فریبا مزرعه، امیر آینه بند، اسفندیار فاتح، و آرام گورویی، “تأثیر باکتری های محرک رشد و روش کشت بر عملکرد کمی و کیفی گیاه کنجد (Sesamum indicum L) در منطقه اهواز،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 2 ، pp. 239–252، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369791/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button