مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

352
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

441
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کاربرد توام باکتری های محرک رشد و سطوح ورمی کمپوست بر عملکرد کمّی و کیفی کلزای پاییزه (. Brassica napus L)

صفحات

 صفحه شروع 615 | صفحه پایان 630

چکیده

 مدیریت تلفیقی تغذیه گیاه, راهکاری مناسب برای افزایش بهره وری گیاهان زراعی و بهبود محیط زیست به شمار می رود. به منظور بررسی اثر کاربرد باکتری های محرک رشد همراه با سطوح مختلف ورمی کمپوست بر عملکرد کمّی و کیفی کلزا, آزمایشی در سال زراعی 94-1393 به صورت مزرعه ای به اجرا درآمد. تیمارهای آزمایش شامل تلقیح و عدم تلقیح (شاهد) بذرهای کلزا با باکتری های محرک رشد و کاربرد سطوح مختلف ورمی کمپوست به مقدار صفر (شاهد), 4, 8 و 12 تن در هکتار بودند. نتایج نشان داد که اثرات ساده و برهم کنش کاربرد ورمی کمپوست و باکتری های محرک رشد بر صفات کمّی و کیفی کلزا معنی دار بودند. به طوری که با افزایش مقدار کاربرد ورمی کمپوست از 4 تا 12 تن در هکتار, افزایش معنی داری در صفات مورد بررسی نسبت به شاهد مشاهده شد. هم چنین, تلقیح بذرها با باکتری های محرک رشد نیز باعث افزایش مقدار صفات اندازه گیری شده نسبت به شاهد گردید. کاربرد 12 تن ورمی کمپوست در هکتار به همراه باکتری های محرک رشد, باعث افزایش تعداد خورجین در بوته, وزن هزار دانه, عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه, شاخص برداشت و عملکرد روغن به ترتیب به میزان 28. 63 عدد, 4. 68 گرم, 2. 10785 کیلوگرم, 3484. 2 کیلوگرم, 38. 02% و 1795. 93 کیلوگرم در هکتار نسبت به شاهد شد. کاربرد 12 تن ورمی کمپوست در هکتار به همراه باکتری های محرک رشد در سه صفت عملکرد دانه, شاخص برداشت و عملکرد روغن منجر به افزایش به ترتیب 83, 45 و 43 درصد نسبت به شاهد گردید. بنابراین, در خاک هایی با کمبود مواد آلی, کاربرد هم زمان ورمی کمپوست و باکتری های محرک رشد می تواند سبب افزایش معنی داری در عملکرد کمی و کیفی کلزا شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منعم، رضا، پازکی، علیرضا، و عبدزادگوهری، علی. (1397). اثر کاربرد توام باکتری های محرک رشد و سطوح ورمی کمپوست بر عملکرد کمّی و کیفی کلزای پاییزه (. Brassica napus L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، 12(4 (پیاپی 48) )، 615-630. SID. https://sid.ir/paper/369922/fa

    Vancouver: کپی

    منعم رضا، پازکی علیرضا، عبدزادگوهری علی. اثر کاربرد توام باکتری های محرک رشد و سطوح ورمی کمپوست بر عملکرد کمّی و کیفی کلزای پاییزه (. Brassica napus L). اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)[Internet]. 1397؛12(4 (پیاپی 48) ):615-630. Available from: https://sid.ir/paper/369922/fa

    IEEE: کپی

    رضا منعم، علیرضا پازکی، و علی عبدزادگوهری، “اثر کاربرد توام باکتری های محرک رشد و سطوح ورمی کمپوست بر عملکرد کمّی و کیفی کلزای پاییزه (. Brassica napus L)،” اکوفیزیولوژی گیاهان زراعی (علوم کشاورزی)، vol. 12، no. 4 (پیاپی 48) ، pp. 615–630، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/369922/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا