مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

981
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی بر عملکرد پروار، قابلیت هضم مواد مغذی و خصوصیات لاشه بره های آمیخته رومانف-مغانی

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 140

چکیده

 زمینه مطالعاتی: بولدنون آندسیلینات یک استروئید آنابولیک است که باعث تحریک تولید پروتئین می شود. بولدنون می تواند باعث افزایش سایز ماهیچه در بره ها و کاهش نیازهای غذایی آنها شده و باعث افزایش مصرف خوراک شود. استروئیدهای آنابولیک سنتز پروتئین در بافت های ماهیچه را افزایش می دهند. از طرفی, سطوح بالای پروتئین خوراک می تواند محتوای آمینواسیدی در دسترس بافت ها را افزایش داده و سبب سنتز بیشتر پروتئین توسط آندروژن ها شود. هدف: این پژوهش با هدف بررسی اثر تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی بر روی عملکرد پروار, قابلیت هضم مواد مغذی و خصوصیات لاشه بره های آمیخته رومانف-مغانی انجام گردید. روش کار: این پژوهش با استفاده از 20 رأس بره نر رومانف-مغانی در قالب طرح کاملاً تصادفی با آرایش فاکتوریل (2×2) با 4 گروه آزمایشی و 5 تکرار (بره) در هر گروه انجام شد. عوامل اصلی در این پژوهش اثر تزریق بولدنون آندسیلینات (عدم تزریق یا تزریق 5 میلی گرم بولدنون به ازای هر کیلوگرم وزن بدن) و سطح پروتئین جیره غذایی (12 یا 16 درصد ماده خشک) بودند. طول مدت آزمایش 75 روز بود. نتایج: نتایج نشان داد که اثر تزریق بولدنون باعث تغییرات معنی داری در میانگین افزایش وزن کل و میانگین افزایش وزن روزانه کل در بره ها شد (05/0>P). افزایش سطح پروتئین باعث افزایش معنی داری در میزان قابلیت هضم پروتئین خام شد (01/0P<). غلظت نیتروژن اوره ای خون در ماه اول (تزریق هورمون) تحت تأثیر عامل هورمون قرار گرفت و به طور معنی داری کاهش یافت. (05/0P<). غلظت پروتئین خون در پایان ماه اول (تزریق هورمون) به طور معنی داری تحت تأثیر تزریق هورمون افزایش یافت (05/0P<). همچنین میزان پروتئین کل سرم خون تحت تأثیر اثر متقابل هورمون با پروتئین قرار گرفت عامل پروتئین اثر معنی داری بر غلظت گلوکز خون داشت. میزان تری گلیسیرید خون به طور معنی داری با تزریق هورمون در ماه اول تغییر کرد (05/0P<). نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج به دست آمده تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح مختلف پروتئین جیره متابولیسم پایه پروتئین را در بره های آمیخته تغییر داده و انرژی را در بافت ها صرف سنتز و انباشت پروتئین می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تیمورپور چقونگنش، سعیده، عبدی بنمار، حسین، فتحی آچاچلوئی، بهرام، سیف دواتی، جمال، و معصومی، رضا. (1397). بررسی اثر تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی بر عملکرد پروار, قابلیت هضم مواد مغذی و خصوصیات لاشه بره های آمیخته رومانف-مغانی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 127-140. SID. https://sid.ir/paper/370057/fa

    Vancouver: کپی

    تیمورپور چقونگنش سعیده، عبدی بنمار حسین، فتحی آچاچلوئی بهرام، سیف دواتی جمال، معصومی رضا. بررسی اثر تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی بر عملکرد پروار, قابلیت هضم مواد مغذی و خصوصیات لاشه بره های آمیخته رومانف-مغانی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):127-140. Available from: https://sid.ir/paper/370057/fa

    IEEE: کپی

    سعیده تیمورپور چقونگنش، حسین عبدی بنمار، بهرام فتحی آچاچلوئی، جمال سیف دواتی، و رضا معصومی، “بررسی اثر تزریق بولدنون آندسیلینات و سطح پروتئین جیره غذایی بر عملکرد پروار, قابلیت هضم مواد مغذی و خصوصیات لاشه بره های آمیخته رومانف-مغانی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 127–140، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370057/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا