مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

523
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

459
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر جایگزینی ید معدنی جیره غذایی با ید آلی بر عملکرد رشد، میزان ید گوشت سینه، غلظت هورمون های تیروئیدی و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 164

چکیده

 زمینه تحقیقاتی: جایگزینی شکل غیرآلی مواد معدنی با شکل آلی آن می تواند اثرات مفیدی بر عملکرد جوجه های گوشتی داشته باشد. هدف: این آزمایش به منظور بررسی تأثیر جایگزینی ید معدنی (یدید پتاسیم) با ید آلی (مخمر ید) در جیره غذایی بر عملکرد رشد, خصوصیات لاشه, میزان ید گوشت سینه, غلظت هورمون های تیروئیدی و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی انجام گرفت. روش کار: این آزمایش در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی, با تعداد 250 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس با 5 تیمار و 5 تکرار و 10 قطعه در هر تکرار و در یک دوره 42 روزه انجام گرفت. تیمارهای آزمایشی شامل جایگزینی سطوح صفر, 25, 50, 75 و 100 درصد ید معدنی (یدید پتاسیم) با ید آلی (مخمر ید) بودند. نتایج: افزایش سطح جایگزینی ید معدنی با آلی موجب افزایش خطی بازده لاشه و وزن نسبی ران گردید. به علاوه افزایش جایگزینی منبع آلی ید از صفر به 100 درصد به صورت خطی باعث افزایش میزان ید گوشت سینه شد و 100 درصد جایگزینی ید معدنی با منبع آلی بالاترین مقدار ید گوشت سینه را باعث شد. همچنین افزایش جایگزینی ید معدنی با ید آلی وزن نسبی پانکراس, سنگدان, ژوژنوم و غده ی تیروئید را افزایش داد. جایگزینی ید معدنی با ید آلی تا 50 درصد سبب افزایش معنی دار درصد سلول های قرمز و هماتوکریت خون جوجه های گوشتی شد. غلظت پلاسمایی آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز, آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز, هورمون های 3 T, 4 T و غلظت LDLسرم خون تحت تأثیر جایگزینی ید معدنی با ید آلی افزایش پیدا کردند. نتیجه گیری کلی: به طور کلی جایگزینی بیش از 50 درصد ید معدنی با ید آلی موجب اختلال عملکرد غدد پانکراس و تیروئید می گردد. لذا جایگزینی 25 و 50 درصد ید معدنی با ید آلی از طریق افزایش درصد لاشه و ران, میزان ید سینه و وزن نسبی سنگدان و ژوژنوم اثرات مفیدی در جوجه های گوشتی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهروزلک، مرتضی، دانشیار، محسن، و فرهومند، پرویز. (1397). اثر جایگزینی ید معدنی جیره غذایی با ید آلی بر عملکرد رشد, میزان ید گوشت سینه, غلظت هورمون های تیروئیدی و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 141-164. SID. https://sid.ir/paper/370058/fa

    Vancouver: کپی

    بهروزلک مرتضی، دانشیار محسن، فرهومند پرویز. اثر جایگزینی ید معدنی جیره غذایی با ید آلی بر عملکرد رشد, میزان ید گوشت سینه, غلظت هورمون های تیروئیدی و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):141-164. Available from: https://sid.ir/paper/370058/fa

    IEEE: کپی

    مرتضی بهروزلک، محسن دانشیار، و پرویز فرهومند، “اثر جایگزینی ید معدنی جیره غذایی با ید آلی بر عملکرد رشد, میزان ید گوشت سینه, غلظت هورمون های تیروئیدی و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 141–164، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370058/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا