مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

349
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

465
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر منبع کربوهیدرات و دانه کانولای غنی از اولئیک اسید بر عملکرد، الگوی اسیدهای چرب و خصوصیات کیفی گوشت بره های پرواری

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 19

چکیده

 زمینه مطالعاتی: تغییر در کمیت و کیفیت گوشت قرمز تولیدی. هدف: بررسی اثرات جایگزینی بخشی از نشاسته با فیبر محلول در شوینده خنثی, با یا بدون دانه برشته کانولا بر عملکرد, الگوی اسیدهای چرب و خصوصییات کیفی گوشت. روش کار: تعداد 24 رأس بره نر عربی با میانگین وزن زنده 5/2± 7/23 کیلوگرم در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با 4 جیره آزمایشی و 6 تکرار در هر جیره آزمایشی با آرایش فاکتوریل 2×2 به مدت 84 روز مورد استفاده قرار گرفت. جیره های آزمایشی شامل 1: نشاسته, 2: نشاسته با دانه برشته شده کانولا, 3: فیبر محلول در شوینده خنثی و 4: فیبر محلول در شوینده خنثی با دانه برشته شده کانولا. نتایج: جایگزینی بخشی از نشاسته جیره با کربوهیدرات محلول در شوینده خنثی موجب افزایش غلظت اسیدهای چرب کاپریک اسید, آنتوایزومارکاریک اسید و بیهنیک اسید و کاهش مقدار اسیدهای چرب لوریک, هپتادکانوئیک, اولئیک اسید و اسیدهای چرب غیراشباع با چند پیوند دوگانه ماهیچه راسته گردید (5/0p<). افزودن دانه کانولا به جیره ها موجب افزایش وزن روزانه (میانگین 288 گرم درمقابل 262 گرم) و کاهش غلظت اسیدهای چرب ایزوپالمتیک, بیهنیک اسید و افزایش غلظت اسیدهای چرب لوریک, میریستیک, آنتوایزو پنتادکانوئیک, پنتادکانوئیک, اسید پالمتیک, پالمیتولئیک, استئاریک, واسنیک, گونژوکه لینولئیک, اولئیک, آلفا-لینولنیک, گاما لینولنیک, گوندویک, دوکوساتیتراینویک, C20: 2W6, اچ-گاما لینولنیک, آراشیدونیک, ایکوزاپنتانوئیک, نرونیک, دوکوساپینتااینویک, دوکوزاهگزائنوئیک اسید, مجموع اسیدهای چرب غیراشباع با یک و چند پیوند دوگانه الگوی اسیدهای چرب ماهیچه راسته را موجب گردید (5/0p<). جیره های حاوی منبع چربی افزایش معنی دار نسبت های امگا-6 به امگا-3 و اسیدهای چرب غیر اشیاع به اشباع را موجب گردید (5/0p<). جایگزینی بخشی از نشاسته با فیبر محلول کاهش غلظت کلسترول ماهیچه و افزودن دانه کانولا افزایش این فراسنجه را در پی داشت (5/0p<). نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان داد که استفاده از دانه کانولا با تغییر شاخص های الگوی اسیدهای چرب غیراشباع, اصلاح نسبت های امگا-6 به امگا-3 و اسیدهای چرب غیر اشباع به اشباع می تواند بهبود کمی و کیفی گوشت تولیدی را موجب گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسدالهی، صادق، ساری، محسن، عرفانی مجد، نعیم، چاجی، مرتضی، و مموئی، مرتضی. (1397). اثر منبع کربوهیدرات و دانه کانولای غنی از اولئیک اسید بر عملکرد, الگوی اسیدهای چرب و خصوصیات کیفی گوشت بره های پرواری. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(4 )، 1-19. SID. https://sid.ir/paper/370095/fa

    Vancouver: کپی

    اسدالهی صادق، ساری محسن، عرفانی مجد نعیم، چاجی مرتضی، مموئی مرتضی. اثر منبع کربوهیدرات و دانه کانولای غنی از اولئیک اسید بر عملکرد, الگوی اسیدهای چرب و خصوصیات کیفی گوشت بره های پرواری. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(4 ):1-19. Available from: https://sid.ir/paper/370095/fa

    IEEE: کپی

    صادق اسدالهی، محسن ساری، نعیم عرفانی مجد، مرتضی چاجی، و مرتضی مموئی، “اثر منبع کربوهیدرات و دانه کانولای غنی از اولئیک اسید بر عملکرد, الگوی اسیدهای چرب و خصوصیات کیفی گوشت بره های پرواری،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 4 ، pp. 1–19، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370095/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا