مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

295
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

482
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر تجویز خوراکی آستاگزانتین و نمک صفراوی بر فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی پَرِت (Cichlasoma synspilum × Cichlasoma citrinellum) طی دوره محرومیت غذایی

صفحات

 صفحه شروع 128 | صفحه پایان 135

چکیده

 هدف از مطالعه بهبود سیستم دفاع آنتی اکسیدانی و شاخص های بیوشیمیایی پلاسمای ماهی پرت در طی دوره محرومیت غذایی بود. 198 قطعه ماهی پرت (میانگین وزنی2/6± 5/25 گرم و میانگین طولی43/0± 34/6 سانتی متر) در سه تیمار شامل تیمار شاهد (جیره پایه), تیمار آستاگزانتین (جیره حاوی 4 گرم بر کیلوگرم آستاگزانتین) و تیمار آستاگزانتین-نمک صفراوی (جیره حاوی 4 گرم بر کیلوگرم آستاگزانتین و 1200 میلی گرم بر کیلوگرم نمک صفراوی) به مدت 90 روز تغذیه, سپس به مدت 7 روز در معرض محرومیت غذایی قرارگرفتند. خونگیری از ماهیان در پایان دوره تغذیه (قبل از تنش محرومیت غذایی) و پس از آن صورت گرفت و آنزیم های اکسیداتیو و برخی پارمترهای بیوشیمیایی خون ماهیان سنجیده شد. نتایج نشان داد تغذیه با جیره حاوی آستاگزانتین به تنهایی می تواند باعث کاهش سطح آنزیم های اکسیداتیو در مقایسه با گروه شاهد در پایان دوره تغذیه شود, در حالی که کاهش سطح آنزیم های کبدی آسپارات آمینوترانسفراز و آلانین آمینو ترانسفراز پلاسما, تنها در گروه ماهیان تغذیه شده با آستاگزانتین و نمک صفراوی مشاهده شد (05/0>p). محرومیت غذایی منجر به افزایش معنادار آنزیم های اکسیداتیو پلاسما در گروه شاهد شد (05/0>p). درحالی که چنین تغییراتی در تیمارهای تغذیه شده با آستاگزانتین و یا آستاگزانتین-نمک صفراوی مشاهده نشد (05/0>p). به طورکلی می توان بیان داشت که محرومیت غذایی منجر به افزایش معنادار آنزیم های اکسیداتیو و کاهش سطح آنزیم های کبدی و پروتئین پلاسمای ماهی پرت می شود, بااین وجود می توان با افزودن آستاگزانتین به تنهایی یا در تلفیق با نمک صفراوی به جیره, اثرات محرومیت غذایی را حداقل در برخی شاخص ها, کاهش داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مخلص آبادی فراهانی، امین، درافشان، سالار، و پیکان حیرتی، فاطمه. (1399). تأثیر تجویز خوراکی آستاگزانتین و نمک صفراوی بر فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی پَرِت (Cichlasoma synspilum × Cichlasoma citrinellum) طی دوره محرومیت غذایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(2 (پیاپی 127) )، 128-135. SID. https://sid.ir/paper/370120/fa

    Vancouver: کپی

    مخلص آبادی فراهانی امین، درافشان سالار، پیکان حیرتی فاطمه. تأثیر تجویز خوراکی آستاگزانتین و نمک صفراوی بر فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی پَرِت (Cichlasoma synspilum × Cichlasoma citrinellum) طی دوره محرومیت غذایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(2 (پیاپی 127) ):128-135. Available from: https://sid.ir/paper/370120/fa

    IEEE: کپی

    امین مخلص آبادی فراهانی، سالار درافشان، و فاطمه پیکان حیرتی، “تأثیر تجویز خوراکی آستاگزانتین و نمک صفراوی بر فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی و فاکتورهای بیوشیمیایی خون ماهی پَرِت (Cichlasoma synspilum × Cichlasoma citrinellum) طی دوره محرومیت غذایی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 2 (پیاپی 127) ، pp. 128–135، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370120/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button