مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

414
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پودر دانه زیره و رازیانه در مقایسه با موننسین بر تنش اکسیداتیو بره های پرواری در شرایط تنش گرمایی

صفحات

 صفحه شروع 132 | صفحه پایان 141

چکیده

 از آنجاکه تنش گرمایی اثرات نامطلوبی بر وضعیت اکسیداتیو بدن می گذارد, به منظور بررسی تاثیر پودر زیره و رازیانه در مقایسه با موننسین بر تنش اکسیداتیو بره های پرواری در شرایط تنش گرمایی طبیعی, از 15 راس بره نر لری, در سه گروه پنج راسی در قالب طرح کاملاً تصادفی, استفاده شد. گروه ها آزمایشی شامل گروه یک: جیره پایه, گروه دو: جیره پایه + هشت گرم مخلوط پودر زیره و رازیانه, و گروه سه: جیره پایه + mg 30 موننسین بودند. در روز 56 آزمایش از ورید وداج بره ها خونگیری به عمل آمد و بعد از جداسازی سرم خون, آنزیم های آنتی اکسیدان و برخی از فراسنجه های خونی اندازه گیری گردید. افزودن پودر زیره و رازیانه به جیره پایه, باعث افزایش معنی دار مقدار گلوتاتیون احیاء و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی (سوپراکسید دیسموتاز, کاتالاز, گلوتاتیون پراکسیداز و پاراکسوناز) و کاهش معنی دار مقدار اکسید نیتریک (شاخص التهاب) و مالون دی آلدئید (شاخص پراکسیداسیون لیپیدی) سرم خون بره های پرواری گردید. افزودن پودر زیره و رازیانه همانند موننسین تاثیر معنی داری بر مقدار هورمون تیروکسین نداشت, اما موجب کاهش معنی دار مقدار فعالیت آنزیم کبدی (آسپارتات آمینوترانسفراز) خون بره ها گردید. بر اساس یافته های این آزمایش می توان نتیجه گیری کرد که افزودن پودر دانه زیره و رازیانه به مقدار هشت گرم به ازای هر کیلوگرم ماده خشک جیره پایه بره های پرواری در شرایط تنش گرمایی, می تواند بروز آسیب های ناشی از تنش اکسیداتیو را کاهش داده و باعث بهبود وضعیت آنتی اکسیدانی بره های پرواری در شرایط تنش گرمایی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوایی، افسانه، موسوی، سیدمجتبی، و تقی زاده، مهرداد. (1399). تاثیر پودر دانه زیره و رازیانه در مقایسه با موننسین بر تنش اکسیداتیو بره های پرواری در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(4 (پیاپی 129) )، 132-141. SID. https://sid.ir/paper/370568/fa

    Vancouver: کپی

    نوایی افسانه، موسوی سیدمجتبی، تقی زاده مهرداد. تاثیر پودر دانه زیره و رازیانه در مقایسه با موننسین بر تنش اکسیداتیو بره های پرواری در شرایط تنش گرمایی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(4 (پیاپی 129) ):132-141. Available from: https://sid.ir/paper/370568/fa

    IEEE: کپی

    افسانه نوایی، سیدمجتبی موسوی، و مهرداد تقی زاده، “تاثیر پودر دانه زیره و رازیانه در مقایسه با موننسین بر تنش اکسیداتیو بره های پرواری در شرایط تنش گرمایی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 4 (پیاپی 129) ، pp. 132–141، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370568/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button