مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

252
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

593
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و پروفایل پروتئینی ارقام متحمل و حساس جو (.Hordeum vulgare L) در مرحله رشد رویشی

صفحات

 صفحه شروع 32 | صفحه پایان 49

چکیده

 به منظور بررسی ویژگی های مرتبط با تحمل تنش در ارقام متحمل (افضل) و حساس (ماکویی) جو در شرایط تنش شوری (250 میلی مولار کلرید سدیم), آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی در سال 1397 در دانشگاه پیام نور مهاباد انجام شد. تنش شوری از مرحله پنجه زنی آغاز شده و نمونه های برگی در صفر, 3, 6 و 9 روز پس از اعمال تنش برداشت شدند. نتایج نشان داد که تنش شوری علاوه بر اثر منفی بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی از قبیل روابط آبی سلول و فتوسنتز گیاه, باعث افزایش غلظت یون سدیم, کاهش غلظت یون پتاسیم, اختلال در تعادل یونی و کاهش نسبت پتاسیم به سدیم در سلول شد. در شرایط تنش شوری, میزان نشت الکترولیتی, پرولین و گلایسین بتائین در ارقام جو بیشتر از شرایط بدون تنش بودند. بیشترین کاهش در ویژگی های مورد ارزیابی در نمونه های روز نهم پس از اعمال تنش مشاهده شد و از این نظر, رقم ماکویی نسبت به رقم افضل افت بیشتری داشت. نتایج تجزیه پروتئوم نشان داد که در شرایط تنش شوری هفت لکه پروتئینی بین دو رقم جو مورد ارزیابی مشترک بودند. نتایج طیف سنجی جرمی نشان داد که اکثر پروتئین های شناسایی شده در دفاع آنتی اکسیدانی نقش داشته و بعنوان مهم ترین پروتئین های مشترک در دو رقم جو در همئوستازی سلولی مشارکت داشتند. بر اساس نتایج این آزمایش, به نظر می رسد که بیان کمتر پروتئین های مشترک در رقم حساس نسبت به رقم متحمل جو, علت واکنش ضعیف تر این رقم در شرایط تنش شوری باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلیلی، معروف، و نقوی، محمدرضا. (1399). اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و پروفایل پروتئینی ارقام متحمل و حساس جو (.Hordeum vulgare L) در مرحله رشد رویشی. مجله علوم زراعی ایران، 22(1 )، 32-49. SID. https://sid.ir/paper/370814/fa

    Vancouver: کپی

    خلیلی معروف، نقوی محمدرضا. اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و پروفایل پروتئینی ارقام متحمل و حساس جو (.Hordeum vulgare L) در مرحله رشد رویشی. مجله علوم زراعی ایران[Internet]. 1399؛22(1 ):32-49. Available from: https://sid.ir/paper/370814/fa

    IEEE: کپی

    معروف خلیلی، و محمدرضا نقوی، “اثر تنش شوری بر ویژگی های فیزیولوژیکی و پروفایل پروتئینی ارقام متحمل و حساس جو (.Hordeum vulgare L) در مرحله رشد رویشی،” مجله علوم زراعی ایران، vol. 22، no. 1 ، pp. 32–49، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/370814/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button