مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

260
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات جایگزینی دانه جو با سطوح مختلف ضایعات پخته شده سیب زمینی بر تجزیه پذیری شکمبه ای و برخی فراسنجه های خونی در بره های نر پرواری زل

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

چکیده

 این تحقیق به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف ضایعات پخته شده سیب زمینی پخته شده بر تجزیه پذیری شکمبه ای و برخی فراسنجه های خونی بره های نر پرواری زل انجام شد. در آزمایش اول, تجزیه پذیری شکمبه ای ماده خشک, پروتئین خام, NDF و ADF با استفاده از روش کیسه نایلونی و با سه رأس گوسفند فیستوله شده نژاد زل تغذیه شده در سطح نگهداری, اندازه گیری شد. زمان شکمبه گذاری شامل صفر, 4, 8, 12, 24, 48, 72 و 96 ساعت بود. تجزیه پذیری ماده خشک به طور معنی داری تحت تأثیر تیمارها قرار گرفت. در آزمایش دوم, 20 رأس بره نر زل با میانگین وزن اولیه 2 ± 33 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار به مدت80 روز, پروار شدند. تیمارهای آزمایشی شامل جیره شاهد بر پایه جو و سیلاژ ذرت بدون ضایعات پخته شده سیب زمینی و تیمارهای حاوی جیره شاهد مکمل شده با 15, 30 و 45 درصد ضایعات پخته شده سیب زمینی جایگزین شده با دانه جو (بر اساس ماده خشک) بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که از لحاظ فراسنجه-های تجزیه پذیری در بین تیمارها اختلاف معنی داری دیده نشد. همچنین غلظت گلوکز در گروه با جیره حاوی ضایعات سیب زمینی پخته شده نسبت به گروه شاهد بالاتر بود (05/0>P). نتایج نشان داد اگر چه در این مطالعه, فراسنجه های تجزیه پذیری به جز ماده خشک, تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند, لذا از ضایعات سیب زمینی پخته شده به عنوان منبع تامین انرژی برای نشخوارکنندگان و جایگزین مناسب برای جو نیز می توان نام برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاشنی دل، یداله، کلارستاقی، حسین، جعفری صیادی، علیرضا، و بهاری، مهدی. (1397). اثرات جایگزینی دانه جو با سطوح مختلف ضایعات پخته شده سیب زمینی بر تجزیه پذیری شکمبه ای و برخی فراسنجه های خونی در بره های نر پرواری زل. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(118 )، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/371218/fa

    Vancouver: کپی

    چاشنی دل یداله، کلارستاقی حسین، جعفری صیادی علیرضا، بهاری مهدی. اثرات جایگزینی دانه جو با سطوح مختلف ضایعات پخته شده سیب زمینی بر تجزیه پذیری شکمبه ای و برخی فراسنجه های خونی در بره های نر پرواری زل. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(118 ):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/371218/fa

    IEEE: کپی

    یداله چاشنی دل، حسین کلارستاقی، علیرضا جعفری صیادی، و مهدی بهاری، “اثرات جایگزینی دانه جو با سطوح مختلف ضایعات پخته شده سیب زمینی بر تجزیه پذیری شکمبه ای و برخی فراسنجه های خونی در بره های نر پرواری زل،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 118 ، pp. 23–32، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371218/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button