مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

956
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر توسعه، تکامل و فراسنجه های شکمبه ای بره های شیرخوار زل

صفحات

 صفحه شروع 338 | صفحه پایان 347

چکیده

 زمینه ی مطالعه: عدم استقرار کامل جمعیت میکروبی در دستگاه گوارش دام های شیرخوار, بروز هر نوع تنش سبب می شود که تعادل میکروبی دستگاه گوارش به هم خورده و ناهنجاری های گوارشی را برای حیوان ایجاد نماید. استفاده از پروبیوتیک ها در تغذیه این نوع دام ها با بهبود تولید اسیدهای چرب فرار به عنوان محرک های اصلی رشد پرزهای شکمبه, سبب استقرار سریع تر جمعیت میکروبی مفید و متعادل در دستگاه گوارش شده و موجب بهبود وضعیت سلامت و عملکرد دام می شود. هدف: هدف از این آزمایش بررسی اثر سطوح مختلف مکمل پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر توسعه, تکامل و فراسنجه های شکمبه ای بره های شیرخوار زل بود. روش کار: برای انجام این تحقیق تعداد 24 راس بره نر زل در سن 10 روزگی با میانگین وزن کیلوگرم (53/0± 5/4) در 4 تیمار و 6 تکرار در هر تیمار در قفس های انفرادی به مدت 60 روز مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمارهای آزمایشی شامل تیمار شاهد (بدون افزودن پروبیوتیک) و تیمارهای حاوی 3, 6 و 9 گرم مکمل پروبیوتیک "(cfu/g 109 ×) در جایگزین شیر مصرفی بودند. در روز 60 آزمایش اندازه گیری مقادیر pH توسط دستگاه دیجیتال قابل حمل و نیتروژن آمونیاکی و تعداد پروتوزوآهای مایع شکمبه در آزمایشگاه و نتایج ریخت شناسی شکمبه پس از کشتار دام انجام شد. نتایج: نتایج فراسنجه های شکمبه ای نشان داد که افزودن مکمل پروبیوتیک در سطح 9 گرم باعث افزایش معنی دار در نیتروژن آمونیاکی و تعداد پروتوزوآهای مایع شکمبه نسبت به سایر سطوح شد (05/0>P). از نظر pH و ترکیب اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه اختلاف معنی داری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. در نتایج ریخت شناسی شکمبه اختلاف معنی داری در حجم کل دستگاه گوارش, وزن خالی دستگاه گوارش, شکمبه, هزارلا و شیردان و حجم نگاری و شیردان در بین تیمارها وجود داشت (05/0>P) که اختلاف بین تیمار 9 گرم پروبیوتیک با سایر تیمارها معنی داری بود و همچنین اثر تیمار آزمایشی بر طول و عرض پرزهای شکمبه در ناحیه کیسه های کور پشتی, شکمی و جلویی معنی دار بود (05/0>P). طوری که سطح 9 گرم مکمل پروبیوتیک نسبت به سایر سطوح دارای مقادیر بالاتری بود. نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان داد که افزودن مکمل پروبیوتیک در جایگزین شیر بره های شیرخوار سبب افزایش معنی دار نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه و تکامل بافت های شکمبه شد, طوری که سطح 9 گرم به نسبت به سایر سطوح در صفات مورد آزمایش دارای عملکرد بهتری بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    چاشنی دل، یداله، موسوی کاشانی، سیدماکان، و بهاری، مهدی. (1398). اثر سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر توسعه, تکامل و فراسنجه های شکمبه ای بره های شیرخوار زل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 74(3 )، 338-347. SID. https://sid.ir/paper/35172/fa

    Vancouver: کپی

    چاشنی دل یداله، موسوی کاشانی سیدماکان، بهاری مهدی. اثر سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر توسعه, تکامل و فراسنجه های شکمبه ای بره های شیرخوار زل. مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1398؛74(3 ):338-347. Available from: https://sid.ir/paper/35172/fa

    IEEE: کپی

    یداله چاشنی دل، سیدماکان موسوی کاشانی، و مهدی بهاری، “اثر سطوح مختلف پروبیوتیک پروتکسین در جایگزین شیر بر توسعه, تکامل و فراسنجه های شکمبه ای بره های شیرخوار زل،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 74، no. 3 ، pp. 338–347، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35172/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button