مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

437
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

469
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه تاثیر دانه جو با ذرت بر عملکرد، تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی گوساله های نر پرواری هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 146

کلیدواژه

چکیده

 مطالعه حاضر باهدف بررسی تأثیر منبع غلات بر عملکرد رشد, فراسنجه های خونی و تخمیر شکمبه ای گوساله های پرواری انجام شد. به همین منظور, تعداد 18 رأس گوساله نر هلشتاین در حال رشد (سن 11 ± 245 روز) با وزن اولیه 7/17 ± 4/327 در قالب طرح کاملاً تصادفی به تیمارهای آزمایشی شامل جیره های بر پایه جو یا ذرت (100 درصد غله از جو یا ذرت) اختصاص یافتند. یافته های آزمایش نشان داد که تغذیه با ذرت در مقایسه با جو تمایل به افزایش ماده خشک مصرفی گوساله های نر پرواری داشت (06/0P=). همچنین گوساله های تغذیه شده با ذرت در مقایسه با جو میانگین افزایش وزن روزانه بالاتری را در دوره اول (روز 1 تا 28 آزمایش) داشتند (02/0P=) اما در دوره دوم (روز 29 تا 56 آزمایش) اختلافی بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد. فراسنجه های خونی شامل گلوکز, بتاهیدروکسی بوتیرات, آلبومین, پروتئین کل, نیتروژن اوره ای و آنزیم آلانین آمینوترانسفراز تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفتند اما جایگزینی جو با ذرت در هر دو دوره آزمایش منجر به کاهش غلظت آنزیم کبدی آسپارتات آمینوترانسفراز شد (به ترتیب 01/0P= و05/0P=). میانگین pHشکمبه و غلظت کل اسیدهای چرب فرار تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت اما تغذیه با ذرت منجر به افزایش سهم مولی استات (03/0P=), تمایل به کاهش سهم مولی پروپیونات (07/0P=) و افزایش نسبت استات به پروپیونات (04/0P=) را در مقایسه با جو شد. نتایج این مطالعه نشان داد که ذرت می تواند جایگزین مناسبی برای جو در جیره گوساله های پرواری با سطح بالای کنسانتره و غلات نرم آسیاب شده باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرزایی، مهدی، کاظمی بن چناری، مهدی، خدایی مطلق، مهدی، مرادی، محمدحسین، و محرمی، یداله. (1397). مقایسه تاثیر دانه جو با ذرت بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی گوساله های نر پرواری هلشتاین. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 31(120 )، 135-146. SID. https://sid.ir/paper/371609/fa

    Vancouver: کپی

    میرزایی مهدی، کاظمی بن چناری مهدی، خدایی مطلق مهدی، مرادی محمدحسین، محرمی یداله. مقایسه تاثیر دانه جو با ذرت بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی گوساله های نر پرواری هلشتاین. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1397؛31(120 ):135-146. Available from: https://sid.ir/paper/371609/fa

    IEEE: کپی

    مهدی میرزایی، مهدی کاظمی بن چناری، مهدی خدایی مطلق، محمدحسین مرادی، و یداله محرمی، “مقایسه تاثیر دانه جو با ذرت بر عملکرد, تخمیر شکمبه ای و فراسنجه های خونی گوساله های نر پرواری هلشتاین،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 31، no. 120 ، pp. 135–146، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/371609/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button