مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

574
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ی آزمایشگاهی تأثیر اسانس روغنی بالنگو (Lallemantia royleana) برکینتیک تولید گاز، تجزیه پذیری، جمعیت پروتوزوآ و برخی پارامترهای تخمیری یک جیره ی بالانس شده

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 43

چکیده

 زمینه مطالعاتی: امروزه مصرف آنتی بیوتیک ها در جیره های نشخوارکنندگان به عنوان محرک های رشد به دلیل ایجاد مقاومت چندگانه ی باکتریایی که می تواند سلامت انسان ها را به خطر بیندازند, محدود شده اند. اخیراً تلاش ها برای استفاده از جایگزین کننده های سالم بجای آنتی بیوتیک ها افزایش یافته است. از طرفی شناسایی ترکیباتی که منجر به تغییر الگوی تخمیر شکمبه ای در جهت بهبود راندمان مصرف خوراک گردد, نیز حائز اهمیت می باشد. در این پژوهش اثر استفاده از سطوح مختلف اسانس روغنی بالنگو بر برخی پارامترهای تخمیری-میکروبی, تجزیه پذیری ماده خشک (IVDMD) و ماده آلی (IVOMD), فراسنجه های تولید گاز, جمعیت پروتوزوآ و تولید متانِ یک جیره در شرایط آزمایشگاهی بررسی شد. روش کار: اسانس روغنی بالنگو پس از برداشت در مرحله ی گلدهی, با استفاده از کلونجر استخراج شد. از یک محیط کشت ثابت جهت بررسی اثرات سطوح مختلف این اسانس (صفر, 150, 300 و 450 میلی گرم/لیتر) استفاده شد. تولید تجمعی گاز در زمان های 3, 6, 9, 12, 24, 48, 72 و 96 ساعت انکوباسیون و نیز IVDMD و IVOMD بر اساس روش های استاندارد تعیین شدند. همچنین برخی فراسنجه های تخمیری-میکروبی ]شامل pH, نیتروژن آمونیاکی, اسیدهای چرب فرار کل (TVFA), توده ی میکروبی تولیدی (MMY), ضریب تفکیک پذیری (PF) و بازده سنتز توده ی میکروبی (EMMS)[, تولید متان و جمعیت کل پروتوزوآ در محیط کشت تعیین شدند. نتایج: تغییری در غلظت نیتروژن آمونیاکی و جمعیت پروتوزوآ در اثر افزودن اسانس مشاهده نشد ولی pH به طور معنی داری (خطی, 02/0=P) نسبت به تیمار شاهد کاهش و TVFA افزایش نشان داد. با افزایش سطح اسانس, اغلب فراسنجه های تولید گاز (پتانسیل تولید گاز و نیز گاز تولید شده در زمان های 12, 24, 48 و 72 ساعت انکوباسیون) به صورت خطی و درجه دو افزایش معنی دار نشان دادند, هرچند که متان تولیدی تغییر ننمود. اگرچه که IVDMD و IVOMD در اثر افزودن اسانس افزایش معنی داری (خطی و درجه دو) نشان دادند, ولی در مقابل PF, MMY و EMMS کاهش معنی داری (خطی و درجه دو) در برابر شاهد نشان دادند. نتیجه گیری نهایی: نتایج کلی نشان داد که اسانس بالنگو می تواند الگوی تخمیر را در جهت بهبود برخی فراسنجه ها (تولید گاز و TVFA بیشتر و افزایش تجزیه پذیری), دستخوش تغییراتی نماید و به نظر می رسد که سطح 450 میلی گرم در لیتر عصاره, بیشترین تأثیر را بر این فراسنجه ها گذاشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کاظمی، محسن. (1399). مطالعه ی آزمایشگاهی تأثیر اسانس روغنی بالنگو (Lallemantia royleana) برکینتیک تولید گاز, تجزیه پذیری, جمعیت پروتوزوآ و برخی پارامترهای تخمیری یک جیره ی بالانس شده. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 30(1 )، 29-43. SID. https://sid.ir/paper/372320/fa

    Vancouver: کپی

    کاظمی محسن. مطالعه ی آزمایشگاهی تأثیر اسانس روغنی بالنگو (Lallemantia royleana) برکینتیک تولید گاز, تجزیه پذیری, جمعیت پروتوزوآ و برخی پارامترهای تخمیری یک جیره ی بالانس شده. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(1 ):29-43. Available from: https://sid.ir/paper/372320/fa

    IEEE: کپی

    محسن کاظمی، “مطالعه ی آزمایشگاهی تأثیر اسانس روغنی بالنگو (Lallemantia royleana) برکینتیک تولید گاز, تجزیه پذیری, جمعیت پروتوزوآ و برخی پارامترهای تخمیری یک جیره ی بالانس شده،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 1 ، pp. 29–43، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372320/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button