مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

742
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

573
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرپوشش های برپایه ی پکتین-کربوکسی متیل سلولز حاوی مواد ضد قهوه ای شدن بر برخی خواص فیزیکی شیمایی برش های تازه سیب واریته ی رد دلیشز

صفحات

 صفحه شروع 181 | صفحه پایان 194

چکیده

 زمینه مطالعاتی: پوشش دهی میوه های پوست گیری شده, توسط پوشش های بیوپلیمری حاوی مواد زیست فعال, یکی از روش های جدید و مؤثر در جلوگیری از تغییرات کیفی نامطلوب طی نگهداری آنها می باشد. هدف: در این پژوهش برای فرمولاسیون پوشش ها, از مواد طبیعی موجود در میوه ها استفاده شد و مخلوطی از پلی ساکارید های پکتین-کربوکسی متیل سلولز, به عنوان بیوپلیمر پایه و اسید اسکوربیک و اسید سیتریک به عنوان مواد بازدارنده ی قهوه ای شدن آنزیمی مورد استفاده قرار گرفتند. روش کار: بافت سنجی و تعیین میزان سفتی بافت با استفاده از دستگاه پنترومتر دستی, محتوای مواد جامد محلول (TSS) با دستگاه رفراکتومتر, اسیدیته قابل تیتر بر حسب اسید مالیک در 100 میلی لیتر آب میوه, رنگ-سنجی نمونه ها با استفاده از دستگاه رنگ سنج براساس پارامترهای هانترلب و نرم افزار فتوشاپ و آزمون حسی هدونیک (مصرف کننده گرا) توسط 10 ارزیاب تصادفی (از بین دانشجویان 22 تا 25 ساله دختر) و به روش 5 نقطه ای مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس بهینه سازی اجزای فرمولاسیون پوشش خوراکی, بر اساس ایجاد کمترین فاکتور رنگی a*(سرخی-سبزی), در سیب های پوست گیری شده, انجام گرفت. نتایج: در این روش, محلول پوشش دهنده محتوی 14/3% مخلوط کربوکسی متیل سلولز-پکتین (50به50), 17/1% اسید آسکوربیک و 17/1% اسید سیتریک (وزنی-حجمی) به عنوان بهترین محلول تعیین شد. سپس تاثیر پوشش بهینه روی فاکتورهای کیفی سیب پوست گیری شده مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نهایی: نتایج آزمون سفتی بافت نشان داد که سیب های پوشش دار, سفتی اولیه را بهتر از سیب های شاهد حفظ کردند. همچنین مقادیر اسیدیته ی سیب های پوشش دار نسبت به سیب های بدون پوشش بالاتر بود. تغییرات شاخص قهوه ای شدن (BI) طی 9 روز در نمونه پوشش دار کمتر بود. نتایج ارزیابی هدونیک سیب های پوست گیری شده نشان داد که اختلاف معنی داری در سطح 5% بین مقبولیت رنگ نهایی نمونه های پوشش دار و نمونه های بدون پوشش وجود داشت. ارزیابی های حسی بصورت معنی داری, امتیاز بالاتری را به بافت نمونه های پوشش دار دادند و آنرا تردتر تشخیص دادند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، محمدیار، تقی زاده، آیدا، و قنبرزاده، بابک. (1398). اثرپوشش های برپایه ی پکتین-کربوکسی متیل سلولز حاوی مواد ضد قهوه ای شدن بر برخی خواص فیزیکی شیمایی برش های تازه سیب واریته ی رد دلیشز. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(1 )، 181-194. SID. https://sid.ir/paper/372715/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی محمدیار، تقی زاده آیدا، قنبرزاده بابک. اثرپوشش های برپایه ی پکتین-کربوکسی متیل سلولز حاوی مواد ضد قهوه ای شدن بر برخی خواص فیزیکی شیمایی برش های تازه سیب واریته ی رد دلیشز. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(1 ):181-194. Available from: https://sid.ir/paper/372715/fa

    IEEE: کپی

    محمدیار حسینی، آیدا تقی زاده، و بابک قنبرزاده، “اثرپوشش های برپایه ی پکتین-کربوکسی متیل سلولز حاوی مواد ضد قهوه ای شدن بر برخی خواص فیزیکی شیمایی برش های تازه سیب واریته ی رد دلیشز،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 1 ، pp. 181–194، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372715/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button