مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,654
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

712
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد پوشش های فعال خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی اسید اولئیک و ترکیبات ضد میکروبی برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری تخم مرغ

صفحات

 صفحه شروع 235 | صفحه پایان 244

چکیده

 در طی دوره نگهداری تخم مرغ, به دلیل خروج دی اکسیدکربن و بخار آب از طریق منافذ موجود در پوسته, تغییرات نامطلوبی در آن ایجاد می گردد. یکی از روش های عملی برای کاهش و جلوگیری از این تغییرات, پوشش دهی تخم مرغ با استفاده از پوشش های پلیمری می باشد. در این مطالعه, محلول های پوشش دهنده بر پایه کربوکسی متیل سلولز (CMC) و گلیسرول, به صورت ساده و یا حاوی اسید اولئیک (1 و 2 درصد حجمی - حجمی) و مواد ضد میکروبی (شامل ناتامایسین, بوتیل هیدروکسی آنیزول و سوربات پتاسیم), تهیه گردید و تاثیر آنها بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی تخم مرغ تازه (شامل درصد کاهش وزن, تغییرات pH, اندیس ها و اندیس زرده) در طول 5 هفته نگهداری در دمای 25 درجه سانتی گراد, مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که پوشش دهی با بیوپلیمر CMC, تاثیر شایانی بر حفظ کیفیت تخم مرغ داشته و ماندگاری را حدود یک تا سه هفته, بسته به نوع پوشش, افزایش می دهد. همچنین بررسی نتایج نشان داد که افزودن اسید اولئیک به محلول پوشش دهنده بر پایه CMC, تاثیر معنی دار مثبتی (P<0.05) بر کلیه ویژگی های تخم مرغ های مورد مطالعه در طول پنج هفته نگهداری داشت. اضافه کردن ترکیبات ضد میکروبی نیز به پوشش CMC, موجب تفاوت معنی دار (P<0.05) در تمامی پارامترها به جز اندیس زرده نسبت به پوشش های CMC تنها (بدون اسید اولئیک و مواد ضد میکروبی) گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، شهرام، قنبرزاده، بابک، صوتی، محمود، قیاسی فر، شیوا، و جلالی، سیدحسین. (1391). کاربرد پوشش های فعال خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی اسید اولئیک و ترکیبات ضد میکروبی برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری تخم مرغ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 235-244. SID. https://sid.ir/paper/143546/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی شهرام، قنبرزاده بابک، صوتی محمود، قیاسی فر شیوا، جلالی سیدحسین. کاربرد پوشش های فعال خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی اسید اولئیک و ترکیبات ضد میکروبی برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری تخم مرغ. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1391؛8(2):235-244. Available from: https://sid.ir/paper/143546/fa

    IEEE: کپی

    شهرام محمدی، بابک قنبرزاده، محمود صوتی، شیوا قیاسی فر، و سیدحسین جلالی، “کاربرد پوشش های فعال خوراکی بر پایه کربوکسی متیل سلولز حاوی اسید اولئیک و ترکیبات ضد میکروبی برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری تخم مرغ،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 235–244، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143546/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button