مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

421
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مصرف همزمان عصاره های اتانولی آویشن شیرازی و پونه کوهی بر عملکرد و ریخت شناسی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره آلوده به سم آفلاتوکسین B1

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 16

چکیده

 زمینه مطالعاتی: کاهش مسمومیت ناشی از آفلاتوکسین در جوجه های گوشتی که به عنوان یکی از منابع تامین پروتئین انسانی هستند به واسطه به کارگیری ترکیبات گیاهی اهمیت دارد. هدف: مطالعه حاضر به منظور بررسی اثرات عصاره های اتانولی آویشن شیرازی و پونه کوهی بر عملکرد, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و ریخت شناسی روده باریک در جوجه-های گوشتی تغذیه شده با جیره های غذایی آلوده به سم آفلاتوکسین B1 انجام شد. روش کار: تعداد300 قطعه جوجه گوشتی )مخلوط نر و ماده( سویه تجاری راس 308 در قالب طرح پایه کاملا" تصادفی با 4 گروه آزمایشی و 5 تکرار (هر تکرار 15 قطعه جوجه گوشتی) مورد استفاده قرار گرفتند. گروه های آزمایشی عبارتند از: گروه اول: جیره پایه بدون آفلاتوکسینB1 (شاهد)؛ گروه دوم: جیره پایه آلوده با آفلاتوکسین B1 به میزان 600 میکروگرم در کیلوگرم, گروه سوم: جیره شاهد به همراه مخلوطی از عصاره های اتانولی آویشن و پونه (هر کدام به میزان 500 میلی گرم در کیلوگرم)؛ و گروه چهارم: جیره شاهد به همراه آفلاتوکسین B1 به میزان 600 میکروگرم در کیلوگرم و مخلوط عصاره های آویشن و پونه هر کدام به میزان500 میلی گرم در کیلوگرم. نتایج: نتایج نشان داد که به کارگیری مخلوط عصاره های آویشن و پونه در جوجه-های مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس به طور معنی داری می تواند موجب بهبود وزن جوجه ها, کاهش ضریب تبدیل غذایی, افزایش ارتفاع ویلی ها و کاهش تعداد سلول های گابلت روده باریک نسبت به تیمار دریافت کننده سم گردد. هم چنین افزودن همزمان عصاره آویشن و پونه در جوجه های مبتلا به آفلاتوکسیکوزیس موجب کاهش مقادیر سرمی آلانین ترانس آمیناز, آسپاراتات ترانس آمیناز, آلکالین فسفاتاز, لیپوپروتئین با چگالی کم و لیپوپروتئین با چگالی بالا گردید. نتیجه گیری نهایی: نتایج آزمایش حاضر نشان داد مکمل سازی جیره غذایی با عصاره گیاهی آویشن شیرازی و پونه کوهی سبب کاهش اثرات منفی آفلاتوکسین بر عملکرد, ساختار بافت شناسی روده و بهبود فراسنجه های بیوشیمیایی در جوجه های گوشتی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    منافی، میلاد، هدایتی، مهدی، و آراک، هما. (1397). اثر مصرف همزمان عصاره های اتانولی آویشن شیرازی و پونه کوهی بر عملکرد و ریخت شناسی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره آلوده به سم آفلاتوکسین B1. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 28(3 )، 1-16. SID. https://sid.ir/paper/372725/fa

    Vancouver: کپی

    منافی میلاد، هدایتی مهدی، آراک هما. اثر مصرف همزمان عصاره های اتانولی آویشن شیرازی و پونه کوهی بر عملکرد و ریخت شناسی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره آلوده به سم آفلاتوکسین B1. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1397؛28(3 ):1-16. Available from: https://sid.ir/paper/372725/fa

    IEEE: کپی

    میلاد منافی، مهدی هدایتی، و هما آراک، “اثر مصرف همزمان عصاره های اتانولی آویشن شیرازی و پونه کوهی بر عملکرد و ریخت شناسی دستگاه گوارش در جوجه های گوشتی تغذیه شده با جیره آلوده به سم آفلاتوکسین B1،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 28، no. 3 ، pp. 1–16، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/372725/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button