مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

380
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

69
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب بر مصرف خوراک، تغییرات وزن، فراسنجه های خونی و متابولیسم شکمبه ی میش ها در دوره انتقال

صفحات

 صفحه شروع 141 | صفحه پایان 154

چکیده

 هدف از انجام پژوهش حاضر, بررسی تاثیر منبع نشاسته و نوع مکمل چربی بر عملکرد, فراسنجه های خونی و خصوصیات تخمیر شکمبه ای در دوره انتقال میش های قزل بود. بدین منظور, آزمایشی با استفاده از 20 رأس میش آبستن نژاد قزل با میانگین 3 سال سن و میانگین وزن بدن 2/2± 65 کیلوگرم از 30 روز قبل از زایش تا 30 روز پس از زایش, در قالب یک طرح کاملا تصادفی و با روش فاکتوریل 2×2 اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: 1) جیره بر پایه ذرت + اسیدهای چرب اشباع, 2) جیره بر پایه ذرت + اسیدهای چرب غیراشباع محافظت شده در شکمبه, 3)جیره بر پایه جو + اسیدهای چرب اشباع, 4) جیره بر پایه جو + اسیدهای چرب غیراشباع محافظت شده در شکمبه بودند. نتایج نشان داد که در قبل از زایش, مصرف خوراک و افزایش وزن روزانه میش ها تحت تاثیر منبع نشاسته و نوع مکمل چربی و اثرات متقابل آنها قرار نگرفته است (05/0< p). در بعد از زایش اثر منبع نشاسته و منبع اسیدهای چرب بر تغییرات وزن میش ها معنی دار بود (05/0>P). قبل از زایش میزان NEFA در تیمار حاوی دانه جو و اسیدهای چرب اشباع به طور معنی داری بالاتر از سایر تیمارها بود (05/0>P). غلظت اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه, ازت آمونیاکی و تعداد پروتوزوا تحت تاثیر اثرات متقابل منابع نشاسته و اسیدهای چرب فرار قرار گرفت ولی pH مایع شکمبه تفاوت معنی دار نداشت. نتایج این تحقیق نشان داد که منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب بصورت متقابل می توانند متابولیسم دوره انتقال میش ها را تحت تاثیر قرار بدهد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدیان، اصغر، علی جو، یونس علی، و خلیل وندی، حامد. (1399). اثر منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب بر مصرف خوراک, تغییرات وزن, فراسنجه های خونی و متابولیسم شکمبه ی میش ها در دوره انتقال. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، 33(128 )، 141-154. SID. https://sid.ir/paper/373301/fa

    Vancouver: کپی

    محمدیان اصغر، علی جو یونس علی، خلیل وندی حامد. اثر منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب بر مصرف خوراک, تغییرات وزن, فراسنجه های خونی و متابولیسم شکمبه ی میش ها در دوره انتقال. علوم دامی (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(128 ):141-154. Available from: https://sid.ir/paper/373301/fa

    IEEE: کپی

    اصغر محمدیان، یونس علی علی جو، و حامد خلیل وندی، “اثر منابع مختلف نشاسته و اسیدهای چرب بر مصرف خوراک, تغییرات وزن, فراسنجه های خونی و متابولیسم شکمبه ی میش ها در دوره انتقال،” علوم دامی (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 128 ، pp. 141–154، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373301/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button