مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات کمّی و کیفی اسانس Echinophora platyloba DC. تحت تأثیر روش های مختلف خشک کردن

صفحات

 صفحه شروع 178 | صفحه پایان 192

چکیده

 به منظور ارزیابی صفات کمّی و کیفی گیاه خوشاریزه عطری (Echinophora platyloba DC. ) تحت تأثیر روش های مختلف خشک کردن تحقیقی در قالب طرح کامل تصادفی با 3 تکرار در سال 1398 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل گیاه تازه, خشک کردن گیاه در سایه و آفتاب, آون 45, 55 و 65 درجه سلسیوس, آون خلأ 45, 55 و 65 درجه سلسیوس, میکروویو 200, 400 و 600 وات بودند. به این منظور بخش هوایی گیاه در خرداد ماه از ارتفاعات شهرستان تویسرکان جمع آوری شد و تحت تأثیر روش های مختلف خشک کردن قرار گرفت. اسانس گیری به وسیله دستگاه کلونجر انجام شد و بعد اجزای اسانس به وسیله دستگاه گازکروماتوگرافی جرمی مشخص شدند. یافته های این تحقیق نشان داد که روش های مختلف خشک کردن گیاه خوشاریزه عطری تأثیر معنی داری بر درصد اسانس و تمامی اجزای اسانس داشت و روش میکروویو 400 وات دارای بیشترین میزان بازده اسانس بود, ولی روش مناسبی برای حفظ ترکیب های مؤثره در این گیاه نبود. روش خشک کردن در سایه با وجود طولانی بودن مدت زمان خشک کردن, مناسب ترین روش در حفظ ترکیب های شیمیایی اسانس در گیاه خوشاریزه عطری بود. دامنه تغییرات درصد اسانس در این تحقیق بین 0. 39-0. 06% بود. طبق نتایج بدست آمده دامنه تغییرات عمده اسانس گیاه خوشاریزه عطری ازجمله ترانس بتا-اوسیمن 57. 52-34. 16%, آلفا-فلاندرن 16. 52-8. 87%, سیس اوسیمن 4. 57-1. 69%, بتا-فلاندرن 9. 24-2. 08%, پی سیمن 5. 05-1. 53%, بتا-پینن 1. 94-0. 73%, آلفا-پینن 5. 15-1. 83%, ولوتون 3. 78-0. 39%, ترانس کاروئول 1. 92-0. 38%, لینالول 3. 57-0. 72% و دی جرماکرن 4. 91-1. 67% بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدوسی، وحید، توکلی، بهاره، مهرآفرین، علی، و نقدی بادی، حسنعلی. (1400). بررسی تغییرات کمّی و کیفی اسانس Echinophora platyloba DC. تحت تأثیر روش های مختلف خشک کردن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 37(1 (پیاپی 105) )، 178-192. SID. https://sid.ir/paper/373305/fa

    Vancouver: کپی

    عبدوسی وحید، توکلی بهاره، مهرآفرین علی، نقدی بادی حسنعلی. بررسی تغییرات کمّی و کیفی اسانس Echinophora platyloba DC. تحت تأثیر روش های مختلف خشک کردن. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1400؛37(1 (پیاپی 105) ):178-192. Available from: https://sid.ir/paper/373305/fa

    IEEE: کپی

    وحید عبدوسی، بهاره توکلی، علی مهرآفرین، و حسنعلی نقدی بادی، “بررسی تغییرات کمّی و کیفی اسانس Echinophora platyloba DC. تحت تأثیر روش های مختلف خشک کردن،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 37، no. 1 (پیاپی 105) ، pp. 178–192، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373305/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا