مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

243
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر غلظت و مدت زمان تغذیه از ماده ی قندی بر مقاومت حشرات کامل زنبور پارازیتویید Bracon hebetor Say به سرما

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 69

چکیده

ذخیره سازی در سرما یک روش رایج برای نگهداری طولانی مدت زنبور پارازیتویید Bracon hebetor در انسکتاریوم ها است. این پژوهش با هدف ارزیابی اثرات غلظت آب عسل (در سه سطح 5, 20 و 40 درصد) و مدت زمان تغذیه (در سه سطح 24, 48 و 72 ساعت) بر مقاومت حشرات کامل این زنبور به سرما انجام شد. حشرات کامل زنبور بلافاصله پس از خروج از شفیره ها جمع آوری و پس از تغذیه با تیمار مورد نظر, به مدت 7 روز درون یخچال (دمای 1± 5 درجه ی سلسیوس) ذخیره سازی شدند و سپس, کیفیت آن ها با جمعیت شاهد (نگهداری شده در دمای 1± 25 درجه ی سلسیوس, رطوبت نسبی 5± 60 درصد و دوره ی نوری 16 ساعت روشنایی به 8 ساعت تاریکی) مقایسه شد. با افزایش غلظت آب عسل, طول عمر, زادآوری و قدرت پارازیتیسم زنبورهای ماده در جمعیت شاهد, افزایش یافتند و در غلظت 40 درصد به بیش ترین مقدار خود رسیدند (به ترتیب, 4/1± 8/17 روز, 1/12± 3/230 عدد تخم/ زنبور ماده و6/8± 3/140 عدد لارو میزبان/ زنبور ماده). غلظت ماده ی قندی و مدت زمان تغذیه, کیفیت زنبورهای ذخیره سازی شده در یخچال را نیز تحت تاثیر قرار دادند. تغذیه ی حشرات کامل زنبور از آب عسل 40 درصد, باعث افزایش تحمل آن به سرما و بیش تر شدن طول عمر و زادآوری پس از سپری شدن دوران ذخیره سازی شد. طول عمر, زادآوری و قدرت پارازیتیسم زنبورهای ماده ای که پیش از ذخیره سازی در یخچال به مدت 24 ساعت با آب عسل 40 درصد تغذیه شده بودند به ترتیب, 1/2± 9/22 روز, 4/46± 9/330 عدد تخم/ زنبور ماده و1/18± 3/173 عدد لارو میزبان/ زنبور ماده اندازه گیری شد که به طور معنی داری از سایر تیمارها بیش تر بود. بنابراین, برای حفظ کیفیت حشرات کامل این زنبور, تغذیه ی آن ها از این تیمار پیش از ذخیره سازی در یخچال توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشاری، علی، و نظری فندخت، الهام. (1397). تاثیر غلظت و مدت زمان تغذیه از ماده ی قندی بر مقاومت حشرات کامل زنبور پارازیتویید Bracon hebetor Say به سرما. تحقیقات آفات گیاهی، 8(4 )، 55-69. SID. https://sid.ir/paper/373710/fa

    Vancouver: کپی

    افشاری علی، نظری فندخت الهام. تاثیر غلظت و مدت زمان تغذیه از ماده ی قندی بر مقاومت حشرات کامل زنبور پارازیتویید Bracon hebetor Say به سرما. تحقیقات آفات گیاهی[Internet]. 1397؛8(4 ):55-69. Available from: https://sid.ir/paper/373710/fa

    IEEE: کپی

    علی افشاری، و الهام نظری فندخت، “تاثیر غلظت و مدت زمان تغذیه از ماده ی قندی بر مقاومت حشرات کامل زنبور پارازیتویید Bracon hebetor Say به سرما،” تحقیقات آفات گیاهی، vol. 8، no. 4 ، pp. 55–69، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373710/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button