Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

364
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

470
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مهارکنندگی برخی اسانس های گیاهی روی کپک سبز (Penicillium digitatum) و پارامترهای کیفی پس از برداشت میوه لیمو

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 181

چکیده

 پوسیدگی ناشی از کپک سبز پنی سیلیوم دیجیتاتوم ازنظر اقتصادی مهم ترین بیماری های پس ازبرداشت لیمو در همه مناطق تولیدی است. در این تحقیق, اثرات اسانس های روغنی (دارچین, میخک, آویشن باغی و شیرازی) به منظور کنترل کپک سبز در میوه لیموی مکزیکن لایم (Citrus aurantifolia cv. Mexican lime) مطالعه شد. لیموهای مکزیکن با سوسپانسیون قارچ پنی سیلیوم دیجیتاتوم مایه زنی و با اسانس های روغنی در سه سطح غلظت صفر (شاهد), 1/0 و 2/0 درصد حجمی-حجمی, غوطه ور شدند. سپس میوه های لیمو در دمای 1± 8 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 95-90 درصد به مدت 21 روز نگه داری شدند. نتایج نشان دادند که اسانس های گیاهی تاثیر معنی داری بر پوسیدگی میوه, کاهش وزن, L*, a*, b*, محتوای فنل و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل داشتند. پس از 21 روز انبارمانی, محتوای فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه تیمار شده با اسانس های گیاهی نسبت به شاهد بیشتر بود. به علاوه اسانس های گیاهی در کنترل پوسیدگی و کاهش وزن موثر بودند و درمقایسه با شاهد, شاخص هایL* وb* را کاهش دادند. پس از 21 روز انبارمانی میوه تیمار شده با اسانس آویشن باغی 2/0 درصد, پوسیدگی پس ازبرداشت هفت برابر کمتر از شاهد اما ترکیبات فنلی و ظرفیت آنتی اکسیدانی بیشتر از شاهد داشت. بنابراین اسانس آویشن باغی اثر مناسب تری روی کنترل کپک سبز و حفظ کیفیت میوه لیموی مکزیکن دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عباسی، معصومه، میرزاعلیان دستجردی، عبدالمجید، عسکری سیاهویی، مجید، شمیلی، منصوره، و مدنی، بابک. (1399). تاثیر مهارکنندگی برخی اسانس های گیاهی روی کپک سبز (Penicillium digitatum) و پارامترهای کیفی پس از برداشت میوه لیمو. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(109 )، 167-181. SID. https://sid.ir/paper/373956/fa

    Vancouver: کپی

    عباسی معصومه، میرزاعلیان دستجردی عبدالمجید، عسکری سیاهویی مجید، شمیلی منصوره، مدنی بابک. تاثیر مهارکنندگی برخی اسانس های گیاهی روی کپک سبز (Penicillium digitatum) و پارامترهای کیفی پس از برداشت میوه لیمو. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(109 ):167-181. Available from: https://sid.ir/paper/373956/fa

    IEEE: کپی

    معصومه عباسی، عبدالمجید میرزاعلیان دستجردی، مجید عسکری سیاهویی، منصوره شمیلی، و بابک مدنی، “تاثیر مهارکنندگی برخی اسانس های گیاهی روی کپک سبز (Penicillium digitatum) و پارامترهای کیفی پس از برداشت میوه لیمو،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 109 ، pp. 167–181، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/373956/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا