مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

416
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

544
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر تاریخ کاشت و کود شیمیایی بر محتوی فلاونوئید دانه و خصوصیات کمّی وکیفی دانه بالنگو شیرازی (Lallemantia royleana Benth. )

صفحات

 صفحه شروع 1058 | صفحه پایان 1075

کلیدواژه

بالنگو (.Lallemantia royleana Benth)Q1

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر تاریخ کاشت و کود شیمیایی نیتروژن و فسفر بر محتوای فلاونویید دانه, خصوصیات کیفی و جوانه زنی بذر بالنگوی شیرازی (Lallemantia royleana Benth. ), پژوهشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار, در سال زراعی 93-92 اجرا شد. عوامل آزمایش شامل تاریخ کشت در دو سطح (پاییزه و بهاره) و کود شیمیایی در سه سطح (عدم کود, کاربرد نصف کود مورد نیاز (23 کیلوگرم در هکتار نیتروژن خالص + 50. 6 کیلوگرم در هکتار P2O5) و کاربرد مقدار کامل کود (46 کیلوگرم در هکتار نیتروژن + 101. 2 کیلوگرم در هکتار P2O5)) بود. اندازه گیری فلاونوئید دانه در فواصل یک هفته ای از گلدهی تا رسیدگی دانه انجام گرفت. نتایج مقایسه میانگین نشان داد که بیشترین درصد جوانه زنی بذر در کشت پاییزه (74. 8) با افزایش 11. 6 درصدی نسبت به کشت بهاره, و اعمال کود کامل مورد نیاز گیاه (88. 6) با افزایش 73. 4 درصدی نسبت به تیمار عدم کود, بدست آمد. کاربرد کود شیمیایی و کشت پاییزه بالنگو باعث افزایش معنی دار درصد موسیلاژ بذر نسبت به شاهد شد. 7 روز پس از گلدهی بیشترین میزان فلاونویید در کشت بهاره (0. 264 معادل میلی گرم کوئرستین در گرم نمونه) با افزایش 63. 97 درصدی نسبت به کشت پاییزه, و تیمار بدون کود (0. 282 معادل میلی گرم کوئرستین در گرم نمونه) با افزایش 90. 54 درصدی نسبت به تیمار کود کامل (0. 148 معادل میلی گرم کوئرستین در گرم نمونه) بدست آمد. 28 روز پس از گلدهی بالاترین میزان فلاونویید (0. 554 معادل میلی گرم کوئرستین در گرم نمونه) در کشت بهاره و همچنین تیمار بدون کود (0. 629 معادل میلی گرم کوئرستین در گرم نمونه) بدست آمد. به طور کلی نتایج نشان داد که کشت پاییزه و کاربرد مقدار کامل کود باعث افزایش کیفیت دانه به لحاظ درصد موسیلاژ و جوانه زنی می شود, اما کشت بهاره و عدم کاربرد کود شیمیایی باعث افزایش فلاونویید در دانه های بالنگو می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی جلیله وندی، طاهره، ملکی فراهانی، سعیده، و رضازاده، علیرضا. (1398). بررسی اثر تاریخ کاشت و کود شیمیایی بر محتوی فلاونوئید دانه و خصوصیات کمّی وکیفی دانه بالنگو شیرازی (Lallemantia royleana Benth. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 35(6 (پیاپی 98) )، 1058-1075. SID. https://sid.ir/paper/374462/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی جلیله وندی طاهره، ملکی فراهانی سعیده، رضازاده علیرضا. بررسی اثر تاریخ کاشت و کود شیمیایی بر محتوی فلاونوئید دانه و خصوصیات کمّی وکیفی دانه بالنگو شیرازی (Lallemantia royleana Benth. ). تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1398؛35(6 (پیاپی 98) ):1058-1075. Available from: https://sid.ir/paper/374462/fa

    IEEE: کپی

    طاهره کریمی جلیله وندی، سعیده ملکی فراهانی، و علیرضا رضازاده، “بررسی اثر تاریخ کاشت و کود شیمیایی بر محتوی فلاونوئید دانه و خصوصیات کمّی وکیفی دانه بالنگو شیرازی (Lallemantia royleana Benth. )،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 35، no. 6 (پیاپی 98) ، pp. 1058–1075، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374462/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button