Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

268
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

484
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

شبیه سازی پاسخ جوانه زنی هندوانه (Citrullus lanatus Thunb. ) به دما و پتانسیل آب

صفحات

 صفحه شروع 727 | صفحه پایان 741

چکیده

 جوانه زدن کامل و یکنواخت که شرط لازم برای استقرار گیاهچه های قوی و نهایتاً تولید موفق یک محصول است, تحت تاثیر عوامل مختلف محیطی بویژه حرارت و رطوبت بستر کشت قرار می گیرد. به منظور مطالعه تأثیر دما و تنش خشکی بر جوانه زنی بذر هندوانه و کمی سازی پاسخ جوانه زنی با مدل های زمان حرارتی-رطوبتی, آزمایشی به صورت فاکتوریل با هفت سطح دما شامل 10, 15, 20, 25, 30, 35 و 40 درجه ی سلسیوس و شش سطح تنش خشکی شامل 0, 25/0-, 5/0-, 75/0-, 0/1-و 25/1-مگاپاسکال انجام شد. نتایج نشان داد بطور متوسط در همه ی سطوح دمایی با کاهش پتانسیل اسمزی, میزان جوانه زنی کاهش یافت, با این وجود شدت این کاهش در محدوده حرارتی 25 درجه سانتی گراد کمتر از دماهای بالاتر و پایین تر آن بود. کمینه و بیشینه دما برای جوانه زنی هندوانه در روش رگرسیون خطی به ترتیب 7/10 و 0/40 درجه ساتیگراد, و در روش مدل زمان حرارتی 5/11 و 1/40 درجه سانتیگراد برآورد گردید. درجه حرارت مطلوب جوانه زنی نیز در روش رگرسیون و مدل زمان حرارتی-رطوبتی به ترتیب 3/25 و 2/25 درجه سانتی گراد برآورد شد. مقدار پتانسیل آب پایه برای جوانه زنی هندوانه در مدل زمان رطوبتی در درجه حرارت های مختلف نیز بین 45/0-تا 23/1-مگاپاسکال محاسبه شد, با این وجود در مدل زمان حرارتی-رطوبتی مقدار پتانسیل آب آستانه برای جوانه زنی در دامنه حرارتی پایین تر و بالاتر از حد مطلوب حرارتی بین 1/1-تا 2/1-مگاپاسکال تخمین زده شد. بدین ترتیب نتایج نشان داد که با افزایش حرارت بستر کشت پتانسیل آب پایه برای جوانه زنی افزایش خواهد یافت. در نهایت نتایج مدل نشان داد که مدل زمان حرارتی-رطوبتی به خوبی قادر است بیش از 90 درصد تغییرات جوانه زنی بذر هندوانه را در پاسخ به حرارت و رطوبت کمی کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صابرعلی، سیدفرهاد، نستری نصرآبادی، حسین، و شیرمحمدی علی اکبرخانی، زهرا. (1398). شبیه سازی پاسخ جوانه زنی هندوانه (Citrullus lanatus Thunb. ) به دما و پتانسیل آب. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، 33(4 )، 727-741. SID. https://sid.ir/paper/374519/fa

    Vancouver: کپی

    صابرعلی سیدفرهاد، نستری نصرآبادی حسین، شیرمحمدی علی اکبرخانی زهرا. شبیه سازی پاسخ جوانه زنی هندوانه (Citrullus lanatus Thunb. ) به دما و پتانسیل آب. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)[Internet]. 1398؛33(4 ):727-741. Available from: https://sid.ir/paper/374519/fa

    IEEE: کپی

    سیدفرهاد صابرعلی، حسین نستری نصرآبادی، و زهرا شیرمحمدی علی اکبرخانی، “شبیه سازی پاسخ جوانه زنی هندوانه (Citrullus lanatus Thunb. ) به دما و پتانسیل آب،” علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی)، vol. 33، no. 4 ، pp. 727–741، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374519/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا