مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

486
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

واکنش تابعی زنبور پارازیتوئید Encarsia formosa (Hymenoptera: Aphelinidae) نسبت به تراکم های مختلف پوره های سفیدبالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum (Hemiptera: Aleyrodidae) روی سه میزبان گیاهی

صفحات

 صفحه شروع 99 | صفحه پایان 115

چکیده

 تأثیر سه گیاه میزبان خیار, گوجه فرنگی و بادمجان روی واکنش تابعی زنبور پارازیتوئید Encarsia formosa نسبت به تراکم های مختلف پوره های ابتدای سن چهارم سفیدبالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum در شرایط آزمایشگاهی (دمای 1± 25 درجه ی سلسیوس, رطوبت نسبی 5± 65 درصد و دوره ی نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی) مورد بررسی قرار گرفت. پوره های سفیدبالک در تراکم های 2, 4, 8, 16, 32 و 48 روی دیسک های برگی به مساحت تقریبی 8 تا 10 سانتی متر مربع در 12 تکرار در اختیار حشرات ماده ی پارازیتوئید قرار گرفت. پس از 24 ساعت پارازیتوئیدها حذف و تعداد پوره های پارازیته شده و نیز کشته شده در اثر میزبان خواری به تفکیک شمارش و ثبت شد. نتایج رگرسیون لجستیک نشان داد که واکنش تابعی پارازیتوئید برای هر دو نوع فعالیت "پارازیتیسم" و " پارازیتیسم+ میزبان خواری" در هر سه گیاه میزبان از نوع دوّم است. برای هر دو فعالیت مورد مطالعه از نظر نرخ حمله بین سه میزبان گیاهی اختلاف معنی داری وجود نداشت, اما زمان دستیابی روی گوجه فرنگی به طور معنی داری از مقادیر محاسبه شده در خیار کوتاه تر بود. قدرت جستجوگری زنبور E. formosa در مرحله "پارازیتیسم" در میزبان های مذکور به ترتیب 0963/0± 2580/0, 1331/0± 3895/0 و 1368/0± 3283/0 برساعت و زمان دستیابی 0810/0± 6870/0, 0399/0± 3364/0 و 0692/0± 5584/0 ساعت محاسبه شد. بر اساس نتایج به دست آمده به نظر می رسد در شرایط گلخانه ای, گوجه فرنگی مناسب ترین گیاه برای فعالیت های پارازیتیسم و میزبان خواری زنبور پارازیتوئید E. formosa در کنترل سفیدبالک گلخانه T. vaporariorum باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    باقری، محمدرضا، حسن پور، مهدی، گلی زاده، علی، و فرخی، شهرام. (1397). واکنش تابعی زنبور پارازیتوئید Encarsia formosa (Hymenoptera: Aphelinidae) نسبت به تراکم های مختلف پوره های سفیدبالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum (Hemiptera: Aleyrodidae) روی سه میزبان گیاهی. نامه انجمن حشره شناسی ایران، 38(1 (پیاپی 73) )، 99-115. SID. https://sid.ir/paper/374811/fa

    Vancouver: کپی

    باقری محمدرضا، حسن پور مهدی، گلی زاده علی، فرخی شهرام. واکنش تابعی زنبور پارازیتوئید Encarsia formosa (Hymenoptera: Aphelinidae) نسبت به تراکم های مختلف پوره های سفیدبالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum (Hemiptera: Aleyrodidae) روی سه میزبان گیاهی. نامه انجمن حشره شناسی ایران[Internet]. 1397؛38(1 (پیاپی 73) ):99-115. Available from: https://sid.ir/paper/374811/fa

    IEEE: کپی

    محمدرضا باقری، مهدی حسن پور، علی گلی زاده، و شهرام فرخی، “واکنش تابعی زنبور پارازیتوئید Encarsia formosa (Hymenoptera: Aphelinidae) نسبت به تراکم های مختلف پوره های سفیدبالک گلخانه Trialeurodes vaporariorum (Hemiptera: Aleyrodidae) روی سه میزبان گیاهی،” نامه انجمن حشره شناسی ایران، vol. 38، no. 1 (پیاپی 73) ، pp. 99–115، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374811/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button