مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

289
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

524
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر پوشش کیتوزان نانوکپسوله در ترکیب با استات سدیم جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در دمای یخچال

صفحات

 صفحه شروع 133 | صفحه پایان 147

چکیده

 فیله قزل آلای رنگین کمان محصولی با ارزش تغذیه ای بالاست که از بازارپسندی مناسب برخوردار بوده و عمر کوتاهی دارد. در این مطالعه اثرات پوشش های کیتوزان نانوکپسوله به تنهایی و همراه با استات سدیم در افزایش زمان ماندگاری فیله های قزل آلای رنگین کمان, طی نگهداری در یخچال (1± 4 درجه سانتی گراد) و در کیسه های زیب دار پلی اتیلنی, در مدت 16 روز مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای این منظور, فیله های قزل آلای رنگین کمان, در پنج تیمار شامل محلول های کیتوزان نانوکپسوله 1%, کیتوزان نانوکپسوله2%, کیتوزان نانوکپسوله 1% + استات سدیم 5/1 %, کیتوزان نانوکپسوله 2% + استات سدیم 5/1 % و محلول آب مقطر به عنوان نمونه شاهد, غوطه ور شدند. اثر ضد میکروبی پوشش کیتوزان نانوکپسوله و کیتوزان نانوکپسوله + استات سدیم با شمارش باکتری های مزوفیل هوازی, لاکتیک, سرمادوست و خصوصیات شیمیایی با اندازه گیری میزان pH, تیوباربیتوریک اسید (TBA), پراکسید (PV) و ترکیبات نیتروژنی فرار (TVB-N) ارزیابی شد. 5 نفر ارزیاب با بررسی طعم, بو, رنگ, بافت, ارزیابی حسی فیله قزل آلای رنگین کمان را انجام دادند و پذیرش کلی در روزهای 0, 3, 6, 10, 12 و 16 صورت گرفت. نتایج حسی, شیمیایی و میکروبی با آزمون های ANOVA و Duncan مورد سنجش قرار گرفتند. نتایج شاخص های شیمیایی, میکروبی و حسی در پایان دوره نگهداری نشان دادند که نمونه های حاوی پوشش کیتوزان نانوکپسوله + استات سدیم 5/1 % و کیتوزان نانوکپسوله بدون استات سدیم 5/1 %, در مقایسه با نمونه شاهد به طور معنی داری بهتر بودند (p<0. 05). در این مطالعه نمونه حاوی پوشش کیتوزان نانوکپسوله2%+ استات سدیم 5/1 % بهترین نتایج نگهداری را نشان داد. نتایج آزمون های حسی, شیمیایی و میکروبی تیمارهای کیتوزان نانوکپسوله و کیتوزان نانوکپسوله + استات سدیم نشان دادند که زمان ماندگاری از 6 روز در تیمار کنترل به ترتیب به 12 و 16 روز افزایش یافت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کمانی، جعفر، مطلبی مغانجوقی، عباسعلی، رضویلر، ودود، و رکنی، نوردهر. (1399). بررسی اثر پوشش کیتوزان نانوکپسوله در ترکیب با استات سدیم جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در دمای یخچال. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(5 )، 133-147. SID. https://sid.ir/paper/374870/fa

    Vancouver: کپی

    کمانی جعفر، مطلبی مغانجوقی عباسعلی، رضویلر ودود، رکنی نوردهر. بررسی اثر پوشش کیتوزان نانوکپسوله در ترکیب با استات سدیم جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در دمای یخچال. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(5 ):133-147. Available from: https://sid.ir/paper/374870/fa

    IEEE: کپی

    جعفر کمانی، عباسعلی مطلبی مغانجوقی، ودود رضویلر، و نوردهر رکنی، “بررسی اثر پوشش کیتوزان نانوکپسوله در ترکیب با استات سدیم جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان (Onchorhynchus mykiss) در دمای یخچال،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 5 ، pp. 133–147، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374870/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button