مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

268
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تجویز خوراکی عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei. )

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 55

چکیده

 این مطالعه, به منظور ارزیابی اثر عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم های گوارشی (کیموتریپسین, تریپسین, پروتیاز, لیپاز و آمیلاز) و برخی پارامتر های بیوشیمیایی (آلکالین فسفاتاز, پروتیین تام, آلبومین, گلوبولین و لیزوزیم) میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei) انجام شد. تعداد 600 پست لارو میگو (با وزن اولیه 7/0± 06/1 گرم) به طور تصادفی در 12 مخزن فایبرگلاس در4 تیمار با تراکم 50 میگو در هر تانک توزیع شدند. میگوهای گروه شاهد با غذای پایه بدون عصاره زنجبیل تغذیه شدند. میگوهای سایر گروه ها با غذاهای پایه حاوی 5/0, 0/1 و 5/1 گرم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. رژیم های غذایی به میزان 10 درصد وزن زنده بدن میگو به مدت 8 هفته مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد که فعالیت آنزیم های آمیلاز, لیپاز و پروتیاز و میزان پروتیین تام, آلبومین و گلوبولین در گروه 5/0 و 0/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا به طور معنی داری در مقایسه با گروه شاهد و 5/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا افزایش یافت (5/ 0>p). بیشترین میزان فعالیت آنزیم های آمیلاز (05/0± 35/1 واحد بر میلی گرم پروتیین) و لیپاز (0± 09/0 واحد بر میلی گرم پروتیین) در گروه 1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در مجموع, نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از سطوح 5/0 و0/1 گرم عصاره زنجبیل بر کیلوگرم غذا جهت افزایش فعالیت آنزیم های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی در جیره غذایی میگوی پاسفید غربی توصیه می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    شهرکی، ناصر، ایمان پور، محمدرضا، اکبری، پریا، صفری، رقیه، و جعفری، ولی اله. (1399). اثر تجویز خوراکی عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei. ). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(3 )، 45-55. SID. https://sid.ir/paper/374907/fa

    Vancouver: کپی

    شهرکی ناصر، ایمان پور محمدرضا، اکبری پریا، صفری رقیه، جعفری ولی اله. اثر تجویز خوراکی عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei. ). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(3 ):45-55. Available from: https://sid.ir/paper/374907/fa

    IEEE: کپی

    ناصر شهرکی، محمدرضا ایمان پور، پریا اکبری، رقیه صفری، و ولی اله جعفری، “اثر تجویز خوراکی عصاره زنجبیل (Zingiber officinale) بر فعالیت آنزیم های گوارشی و برخی پارامترهای بیوشیمیایی میگوی پا سفید غربی (Litopenaeus vannamei. )،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 3 ، pp. 45–55، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374907/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button