مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

203
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

510
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی پروفایل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه عصاره گاماریده دریای خزر و اثرات آن بر مطبوعیت غذایی، عملکرد رشد و تنش شوری بچه ماهی کلمه (Yakovlev, 1870) Rutilus caspicus

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 104

چکیده

 کلمه ی خزری ) (Rutilus caspicus به عنوان یک گونه جدید جهت افزایش تنوع گونه های پرورش کشور مطرح می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین اثرات بکارگیری سطوح مختلف عصاره گاماریده بر غذا گیری, شاخص های رشدو مقاومت بچه ماهی کلمه می باشد. برای انجام این آزمایش, عصاره گاماریده بعد از بررسی پروفایل اسید های چرب و اسیدهای آمینه با آب مقطر در دو غلظت (1: 25و1: 50) مخلوط شد و به میزان دو درصد به غذای دستی قبل از هر بار غذادهی اسپری شده و در کنار تیمار کنترل, هر یک در سه تکرار بررسی گردید. آزمایش در تانک های 100 لیتری با حجم آبگیری 80 لیتر انجام گرفت. 20 عدد بچه ماهی به وزن 3/0 ± 3/4 گرم درون مخازن ذخیره سازی گردید. ماهی ها روزانه 3 وعده تا حد سیری کامل بمدت 8 هفته تغذیه شدند. میزان سرعت غذاگیری و تاثیر عصاره بر مطبوعیت غذا در 15 دقیقه اول تغذیه محاسبه گردید. همچنین در پایان دوره شاخص های رشد (وزن نهایی, افزایش وزن بدن, نرخ رشد ویژه, فاکتور وضعیت, ضریب تبدیل غذایی) و بازماندگی در برابر تنش شوری (15 گرم بر لیتر) تعیین گردید. نتایج نشان داد در بچه ماهی های تغذیه شده با جیره های حاوی عصاره گاماریده بطور معنی داری فاکتورهای رشد و میزان غذا گیری بهبود یافت (05/0P<), اگر چه این اختلاف بین دو غلظت (1: 25 و 1: 50) عصاره گاماریده معنی دار نبود (05/0P>). همچنین نتایج تنش شوری نشان داد که بازماندگی بچه ماهیان تغذیه شده با عصاره پس از 72 ساعت بطور معنی داری افزایش یافته است (05/0P<). نتایج مطالعه حاضر موید این امر است که عصاره گاماریده با افزایش مطبوعیت غذایی و بخاطر داشتن پروفایل اسید چرب و اسید آمینه مناسب می تواند سبب بهبو د غذاگیری, عملکرد رشد و مقاومت در برابر تنش شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روفچایی، رودابه، حسینی فر، سیدحسین، میرزاجانی، علیرضا، و قربانی، صاحبعلی. (1397). بررسی پروفایل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه عصاره گاماریده دریای خزر و اثرات آن بر مطبوعیت غذایی, عملکرد رشد و تنش شوری بچه ماهی کلمه (Yakovlev, 1870) Rutilus caspicus. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 6(1 )، 91-104. SID. https://sid.ir/paper/374967/fa

    Vancouver: کپی

    روفچایی رودابه، حسینی فر سیدحسین، میرزاجانی علیرضا، قربانی صاحبعلی. بررسی پروفایل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه عصاره گاماریده دریای خزر و اثرات آن بر مطبوعیت غذایی, عملکرد رشد و تنش شوری بچه ماهی کلمه (Yakovlev, 1870) Rutilus caspicus. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1397؛6(1 ):91-104. Available from: https://sid.ir/paper/374967/fa

    IEEE: کپی

    رودابه روفچایی، سیدحسین حسینی فر، علیرضا میرزاجانی، و صاحبعلی قربانی، “بررسی پروفایل اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه عصاره گاماریده دریای خزر و اثرات آن بر مطبوعیت غذایی, عملکرد رشد و تنش شوری بچه ماهی کلمه (Yakovlev, 1870) Rutilus caspicus،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 6، no. 1 ، pp. 91–104، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/374967/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button