مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

288
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کم آبیاری در مراحل مختلف رشدی دو توده خربزه ایرانی بر رشد، عملکرد، کیفیت میوه و کارایی مصرف آب

صفحات

 صفحه شروع 503 | صفحه پایان 515

چکیده

 به منظور بررسی اثر تنش کم آبیاری در مراحل مختلف رشدی بر رشد, عملکرد و کیفیت دو توده خربزه ایرانی آزمایشی در قالب کرت های دوبار خرد شده بر اساس طرح بلوک های کامل تصادفی در دانشگاه زنجان در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل کم آبیاری در سه سطح (100, 80 و 60 درصد نیاز آبی گیاه) به عنوان کرت اصلی, مرحله تنش دهی در دو سطح (مرحله گلدهی و بیست روز بعد از گلدهی) به عنوان کرت فرعی و توده خربزه در دو سطح (خاتونی و ایوانکی) به عنوان کرت فرعی-فرعی بودند. نتایج نشان داد تنش کم آبیاری در هر دو مرحله باعث کاهش شاخص های رشدی و عملکردی شد. کمترین میزان سطح برگ, طول بوته, عملکرد بوته(kg 72/6), عملکرد بازارپسند بوته (kg 47/5), درصد گوشت میوه (% 7/50) و ویتامین ث (mg/100ml 48/1) در شرایط تنش در مرحله گلدهی و آبیاری با 60 درصد نیاز آبی حاصل شد. بیشترین مواد جامد محلول توده خاتونی (%04/12), و توده ایوانکی (% 42/11) در مرحله گلدهی همراه با کم آبیاری 80 درصد نیاز آبی حاصل گشت. بیشترین کارایی مصرف آب توده ایوانکی در مرحله گلدهی و توده خاتونی در مرحله 20 روز پس از گلدهی تحت شرایط کم آبیاری80 درصد نیاز آبی مشاهده شد. توده ایوانکی نسبت به کم آبی متحمل تر بود. با توجه به نتایج, اعمال تیمار کم آبیاری 80 درصد نیاز آبی در مرحله گلدهی همراه با کاهش 61/6 درصد عملکرد میوه, موجب بهبود مواد جامد محلول میوه و صرفه جویی 40 درصدی آب آبیاری گردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    تقدسی نیا، فرزاد، قهرمانی، زهرا، برزگر، طاهر، و اعلایی، میترا. (1399). اثر کم آبیاری در مراحل مختلف رشدی دو توده خربزه ایرانی بر رشد, عملکرد, کیفیت میوه و کارایی مصرف آب. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(2 )، 503-515. SID. https://sid.ir/paper/375058/fa

    Vancouver: کپی

    تقدسی نیا فرزاد، قهرمانی زهرا، برزگر طاهر، اعلایی میترا. اثر کم آبیاری در مراحل مختلف رشدی دو توده خربزه ایرانی بر رشد, عملکرد, کیفیت میوه و کارایی مصرف آب. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(2 ):503-515. Available from: https://sid.ir/paper/375058/fa

    IEEE: کپی

    فرزاد تقدسی نیا، زهرا قهرمانی، طاهر برزگر، و میترا اعلایی، “اثر کم آبیاری در مراحل مختلف رشدی دو توده خربزه ایرانی بر رشد, عملکرد, کیفیت میوه و کارایی مصرف آب،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 2 ، pp. 503–515، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375058/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button