مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

439
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر مقدار بنتونیت و pH عصاره بر میزان رنگ و شفافیت عصاره گیاه استویا ربودیانا (Stevia rebaudiana Bertoni)

صفحات

 صفحه شروع 119 | صفحه پایان 128

چکیده

 به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف بنتونیت و pH عصاره در هنگام تماس با بنتونیت بر میزان شفایت عصاره گیاه استویا Stevia) (rebaudiana Bertoni, پژوهشی روی دو عامل به صورت جداگانه در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید. عامل اول, شامل مقادیر بنتونیت در چهار سطح با غلظت های, 0 (شاهد), 10, 20 و 30 گرم در لیتر و عامل دوم, شامل pH های مختلف عصاره خام در پنج سطح با مقادیر 9/5 (شاهد), 5/5, 5, 5/4 و 4 بودند. نتایج به دست آمده از تجزیه واریانس داده ها نشان داد که تیمار مقادیر مختلف بنتونیت اثر بسیار معنی داری بر میزان فنول, کارتنوئید, کلروفیل a, کلروفیل b و کلروفیل کل و فلاونوئید عصاره ها دارد. همچنین بهترین سطح از بنتونیت با کمترین مقدار و بیشترین رنگزدایی, مقدار 20 گرم در لیتر با مقادیر فنول 07/0 میلی گرم در میلی-لیتر, کارتنوئید 36/0 میلی گرم در لیتر, کلروفیل a 1 میلی گرم در لیتر, کلروفیل b 03/2, کلروفیل کل 04/3 میلی گرم در لیتر و در نهایت با مقدار فلاونوئید 69/2 میکرو گرم در میلی لیتر جهت انجام آزمایش بعدی انتخاب گردید. pH عصاره برای بهبود عملکرد بنتونیت, بیانگر اثر معنی دار بر میزان فنول عصاره و اثر بسیار معنی داری بر بقیه صفات ذکر شده بود. بهترین سطح از pH عصاره با بیشترین رنگ زدایی و توجه به سلامت بشر, pH (5) با مقادیر فنول 15/0 میلی گرم در میلی لیتر, کارتنوئید 42/1 میلی گرم در لیتر, کلروفیل a 77/0 میلی گرم در لیتر, کلروفیل b 84/0 میلی گرم در لیتر, کلروفیل کل 61/1 میلی-گرم در لیتر و در نهایت فلاونوئید با مقدار 17/2 میکرو گرم در میلی لیتر انتخاب گردید. بنابراین نتایج به دست آمده از این تحقیق نشان می دهد که می توان با در نظر گرفتن مقادیر مناسب ترکیبات رنگ بری همچون بنتونیت (20 گرم در لیتر) در یک pH مناسب (5) عصاره خام, رنگ و شفافیت عصاره گیاه استویا را بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    احمدی گورجی، روح اله، حمیداوغلی، یوسف، و شریف زاده، بهمن. (1399). بررسی تاثیر مقدار بنتونیت و pH عصاره بر میزان رنگ و شفافیت عصاره گیاه استویا ربودیانا (Stevia rebaudiana Bertoni). علوم و صنایع غذایی ایران، 17(103 )، 119-128. SID. https://sid.ir/paper/375280/fa

    Vancouver: کپی

    احمدی گورجی روح اله، حمیداوغلی یوسف، شریف زاده بهمن. بررسی تاثیر مقدار بنتونیت و pH عصاره بر میزان رنگ و شفافیت عصاره گیاه استویا ربودیانا (Stevia rebaudiana Bertoni). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(103 ):119-128. Available from: https://sid.ir/paper/375280/fa

    IEEE: کپی

    روح اله احمدی گورجی، یوسف حمیداوغلی، و بهمن شریف زاده، “بررسی تاثیر مقدار بنتونیت و pH عصاره بر میزان رنگ و شفافیت عصاره گیاه استویا ربودیانا (Stevia rebaudiana Bertoni)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 103 ، pp. 119–128، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375280/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button