مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

263
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

554
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تغییرات خواص حسی و ظاهری ماهی سفید Rutilus kutum (Kamenskii, 1901) صیدشده به وسیله ی تور گوشگیر

صفحات

 صفحه شروع 131 | صفحه پایان 142

چکیده

 ماهی سفید, یکی از مهمترین و با ارزش ترین ماهیان استخوانی دریای خزر می باشد و استفاده از تور گوشگیر یکی از عمده-ترین روش های صید این ماهی محسوب می شود که با احتمال مرگ تعداد زیادی از ماهیان, هنگام اسارت در تور همراه است. در این مطالعه تغییرات حسی و ظاهری ماهیان سفید دریای خزر صید شده در مراحل بعد از صید با تور گوشگیر, با تعیین دو تیمار ماهی زنده صید شده (خفگی در هوا) و تیمار ماهی مرده صید شده (مرگ در آب) روی 30 قطعه ماهی مورد بررسی قرار گرفت. اندازه گیری متغیر های رنگ در پوست و فیله, سنجش بافتی فیله توسط دستگاه و ارزیابی حسی به مدت 12روز صورت پذیرفت. براساس نتایج, در آزمون رنگ سنجی میزان ته رنگ فیله, در آنالیز بافتی فاکتور های سختی و قابلیت جویدن, و در ارزیابی حسی پارامتر های بافت و ظاهر آبشش دارای اختلاف معنی دار بین دو تیمار بودند. احتمال می رود وجود روند کاهشی-افزایشی مشاهده شده در نتایج اندازه گیری رنگ با تغییرات آنزیمی-میکروبی و در آنالیز بافتی با تغییرات در سطح سارکومرها و چسبندگی بین فیبرها مرتبط باشد. این بررسی نشان داد که عدم وجود تفاوت معنی دار در شاخصه های ظاهری و پارامتر های رنگی در پوست, همچنان از مهم ترین چالش های پیش روی مصرف کنندگان برای تمایز و شناسایی ماهیان مرده صید شده با منع مصرف به لحاظ شرعی می باشد. هر چند با گذشت زمان و توجه بیشتر به فاکتور های ظاهر آبشش و بافت ممکن است این مشکل تا حدودی کاهش یابد. بنابراین, نتایج این پژوهش خواص ظاهری و حسی در ماهیان زنده صید شده نسبت به ماهیان مرده صید شده را مطلوب تر نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی خواهان، زهره، گرگین، سعید، شعبان پور، بهاره، و یحیایی، محسن. (1398). ارزیابی تغییرات خواص حسی و ظاهری ماهی سفید Rutilus kutum (Kamenskii, 1901) صیدشده به وسیله ی تور گوشگیر. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 7(1 )، 131-142. SID. https://sid.ir/paper/375443/fa

    Vancouver: کپی

    امینی خواهان زهره، گرگین سعید، شعبان پور بهاره، یحیایی محسن. ارزیابی تغییرات خواص حسی و ظاهری ماهی سفید Rutilus kutum (Kamenskii, 1901) صیدشده به وسیله ی تور گوشگیر. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1398؛7(1 ):131-142. Available from: https://sid.ir/paper/375443/fa

    IEEE: کپی

    زهره امینی خواهان، سعید گرگین، بهاره شعبان پور، و محسن یحیایی، “ارزیابی تغییرات خواص حسی و ظاهری ماهی سفید Rutilus kutum (Kamenskii, 1901) صیدشده به وسیله ی تور گوشگیر،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 7، no. 1 ، pp. 131–142، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375443/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button