مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب، محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برونAcipenser stellatus Pallas, 1771

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 46

چکیده

 این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب, محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برون ((Acipenser stellatus پس از تغذیه با سطوح مختلف لیستین ( منبع فسفولیپید ) انجام شد. ماهی ها با میانگین وزن اولیه 06/0 ± 25/11 گرم با هفت تیمار غذایی حاوی پروتئین و چربی یکسان و سطوح مختلف لسیتین سویا به عنوان منبع فسفولیپید شامل صفر, 1, 2, 4, 6, 8 و 10 درصد به مدت 11 هفته در سطح اشباع تغذیه شدند. نتایج نشان داد که استفاده از لسیتین سویا تا سطوح 10 درصد در جیره این ماهی باعث افزایش معنی داری در برخی از اسید های چرب از جمله C18: 2N6, SFA, MUFA و n-6 HUFA در بدن ماهی شده است(05/0 < P). اما در میزان EPA و DHA تفاوت معنی دار مشاهده نشد. نتایج این مطالعه نشان داد تجمع چربی در بافت بدن تحت تأثیر نوع و محتوای چربی جیره می باشد ولی بیشترین میزان چربی در ماهیان تغذیه شده با 6 درصد لسیتین دیده شد. فعالیت آنزیم لیپاز در روده ماهی ازون برون با افزایش لیستین جیره تا 4-2 درصد افزایش یافت. بنابراین می توان نتیجه گرفت که افزودن لسیتین به میزان 6 و 4 درصد به ترتیب سبب افزایش حداکثری اسید های SFA, MUFAو n-6 HUFA و فعالیت انزیم لیپاز در این ماهی در این محدوده وزنی می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جعفری، فاطمه، نوری، فرزانه، آق، ناصر، و توکمه چی، امیر. (1398). اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب, محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برونAcipenser stellatus Pallas, 1771. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 7(1 )، 31-46. SID. https://sid.ir/paper/375518/fa

    Vancouver: کپی

    جعفری فاطمه، نوری فرزانه، آق ناصر، توکمه چی امیر. اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب, محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برونAcipenser stellatus Pallas, 1771. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1398؛7(1 ):31-46. Available from: https://sid.ir/paper/375518/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه جعفری، فرزانه نوری، ناصر آق، و امیر توکمه چی، “اثرات سطوح مختلف فسفولیپید بر ترکیب اسید چرب, محتوای چربی بدن و فعالیت آنزیم لیپاز در ماهی ازون برونAcipenser stellatus Pallas, 1771،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 7، no. 1 ، pp. 31–46، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375518/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button