مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

326
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

103
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تحمل یخ زدگی در ژنوتیپ های منتخب عدس (Lens culinaris Medik. ) در شرایط مزرعه

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 101

چکیده

 با وجود مزایای کشت پاییزه در مقایسه با کشت بهاره, عمده ترین مشکل در کشت پاییزه, اثرات تنش یخ زدگی بر رشد و عملکرد گیاهان می باشد؛ بنابراین شناسایی ارقام متحمل یخ زدگی, راه کار مناسبی برای رفع این مشکل محسوب می شود. در همین راستا, مطالعه ای با هدف ارزیابی تحمل یخ زدگی در 40 ژنوتیپ منتخب عدس در سال زراعی 97-1396 به صورت طرح بلوک کامل تصادفی با سه تکرار, در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. کمترین دمای ثبت شده در طول دوره رشد, 12-درجه سانتی گراد بود. درصد بقای ژنوتیپ ها بین 53 تا 92 درصد متغیر بود و بالاترین درصد بقا (92 درصد) در ژنوتیپ های MLC8 و MLC33 مشاهده شد. تعداد 25 ژنوتیپ, دارای بقای بالای 75 درصد بودند. بیشترین ارتفاع بوته در ژنوتیپ MLC13 با 61 سانتی متر و بیشترین تعداد غلاف بارور در ژنوتیپ MLC22 با 96 غلاف در بوته مشاهده شد. ژنوتیپ های MLC16, MLC454, MLC458, MLC71 و MLC303 دارای وزن صد دانه بیشتر از سه گرم بودند. بیشترین میزان زیست توده و عملکرد دانه در ژنوتیپ MLC334, به ترتیب با 3159 و 383 گرم در مترمربع تولید شد. گروه بندی خوشه ای و مقایسه میانگین گروه ها با میانگین کل نشان داد که هشت ژنوتیپ MLC8, MLC12, MLC13, MLC33, MLC74, MLC103, MLC469 و MLC742 درصد بقا و عملکرد دانه بیشتری نسبت به میانگین کل داشتند. به طورکلی هشت ژنوتیپ از 40 ژنوتیپ مورد مطالعه, بقای بالایی در دمای 12-درجه سانتی گراد داشتند و همچنین از نظر عملکرد دانه نیز برتر از سایر ژنوتیپ ها بودند, با این وجود, تداوم آزمایش ها جهت تائید تحمل یخ زدگی این ژنوتیپ ها ضروری است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نباتی، جعفر، نظامی، احمد، میرمیران، سیده محبوبه، و حجت، سیدسعید. (1399). بررسی تحمل یخ زدگی در ژنوتیپ های منتخب عدس (Lens culinaris Medik. ) در شرایط مزرعه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(3 )، 89-101. SID. https://sid.ir/paper/375586/fa

    Vancouver: کپی

    نباتی جعفر، نظامی احمد، میرمیران سیده محبوبه، حجت سیدسعید. بررسی تحمل یخ زدگی در ژنوتیپ های منتخب عدس (Lens culinaris Medik. ) در شرایط مزرعه. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(3 ):89-101. Available from: https://sid.ir/paper/375586/fa

    IEEE: کپی

    جعفر نباتی، احمد نظامی، سیده محبوبه میرمیران، و سیدسعید حجت، “بررسی تحمل یخ زدگی در ژنوتیپ های منتخب عدس (Lens culinaris Medik. ) در شرایط مزرعه،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 3 ، pp. 89–101، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375586/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button