Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

726
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

591
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تقلبات شیر خام تحویل شده به کارخانه های لبنی استان مازندران

صفحات

 صفحه شروع 63 | صفحه پایان 70

چکیده

 زمینه وهدف: شیر تنها ماده شناخته شده درطیعت است که می تواند نیاز بدن را به طورکامل و متعادل تا سن 6 ماهگی تامین کند. شیر به دلیل دارا بودن مواد مغذی محیط بسیار مناسبی برای رشد انواع باکتری ها و مستعد فسار می باشد, از این رو برخی افراد سودجو با افزودن برخی مواد سعی در جلوگیری از فاسد شدن شیر و یا سالم جلوه دادن شیر فاسد دارند. لذا بررسی شیرهای تولید شده از نظر وجود تقلبات همواره ضروری است. مواد و روش ها: در این مطالعه, تعداد 120 نمونه شیر از شیرهای ورودی به کارخانجات لبنی استان مازندران, در طی فصول گرم و سرد سال اخذ گردید. بر روی نمونه ها شاخص های نظیر نقطه انجماد, اسیدیته, pH, ماده خشک, دانسیته, پروتئین و چربی شیرها مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین برای پی بردن به تقلبات صورت گرفته آزمون هایی جهت شناسایی مواد شوینده, فرمالین, نمک, آب اکسیژنه, آب و جوش شیرین افزوده شده روی نمونه های شیر انجام شد. نتایج: نتایج نشان داد که اختصاصات شیرهای تولید شده از قبیل دانسیته, نقطه انجماد, پروتئین, چربی, pH, اسیدیته و ماده خشک در فصول سرد و گرم سال اختلاف آماری معنی داری با یکدیگر ندارند. تقلبات در شیرهای ورودی به کارخانجات در فصل سرد سال مربوط به اضافه کردن دترجنت و آب اکسیژنه به میزان 6/1 درصد, و در فصل گرم سال مربوط به مواد شوینده 3/3 درصد, آب اکسیژنه 3/3درصد, فرمالین 6/1 درصد و جوش شیرین 6/11 درصد بود. مقایسه وقوع تقلبات در شیر طی فصول سرد و گرم سال نشان داد که میزان این تقلبات در فصول گرم سال به مراتب بیشتر از فصول سرد سال است (05/0P<). نتیجه گیری: نتایج نشان داد که تقلب در شیرهای تولید شده در استان مازندران وجود داشته و در فصول گرم به مراتب بیشتر از فصول سرد است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبادی، آرش، بنیادیان، مجتبی، عباس والی، مریم، توریان، فهیمه، و هاشمی، زهرا. (1399). مطالعه تقلبات شیر خام تحویل شده به کارخانه های لبنی استان مازندران. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(105 )، 63-70. SID. https://sid.ir/paper/375615/fa

    Vancouver: کپی

    عبادی آرش، بنیادیان مجتبی، عباس والی مریم، توریان فهیمه، هاشمی زهرا. مطالعه تقلبات شیر خام تحویل شده به کارخانه های لبنی استان مازندران. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(105 ):63-70. Available from: https://sid.ir/paper/375615/fa

    IEEE: کپی

    آرش عبادی، مجتبی بنیادیان، مریم عباس والی، فهیمه توریان، و زهرا هاشمی، “مطالعه تقلبات شیر خام تحویل شده به کارخانه های لبنی استان مازندران،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 105 ، pp. 63–70، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375615/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا