مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

447
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

610
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس نعنا، زیره ی سبز و پپتید باکتریوسین انتروسین P بر روی برخی باکتری های مولد ورم پستان گاو در شرایط آزمایشگاهی

صفحات

 صفحه شروع 38 | صفحه پایان 45

چکیده

 از جمله بیماری هایی که علاوه بر خسارات و هزینه های زیاد منجر به تهدید سلامت انسان نیز می گردد, می توان به ورم پستان دام اشاره کرد. استفاده از آنتی بیوتیک ها برای درمان این بیماری علاوه بر فواید, مضررات زیادی همچون ایجاد سویه های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک و ایجاد بقایای دارویی در شیر را در این صنعت ایجاد می کند. امروزه استفاده از جایگزین های طبیعی همچون پپتیدهای ضد میکروبی و اسانس های گیاهی بجای آنتی بیوتیک موردتوجه قرار گرفته اند. هدف از این پژوهش بررسی و مقایسه ی اثرات ضد باکتریایی دو پپتید باکتریوسین اینتروسین P و تاناتین با دو اسانس گیاهی نعناع و زیره سبز می باشد. پپتید نوترکیب باکتریوسین انتروسین p در سلول های تخمدان همستر چینی (CHO) بیان شد. فرآیند اسانس گیری نیز توسط دستگاه کلونجر انجام شد. در نهایت تست حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) بر روی باکتری ها صورت گرفت. نتایج نشان داد دو پپتید باکتریوسین اینتروسین P و تاناتین دارای اثرات ضد باکتری قوی تری در غلظت های کمتری نسبت به دو اسانس نعناع سبز و زیره سبز بر روی باکتری های Staphylococcus aureus, E. coli 0157 H7 و E. coli هستند. به طوریکه باکتری Staphylococcus aureus نسبت به پپتید باکتریوسین انتروسین p و E. coli 0157 H7 نسبت به پپتید تاناتین حساسیت بیشتری داشتند. از آنجاییکه از مزایای استفاده از پپتیدها نسبت به اسانس ها می توان به مقاومت نسبت به حرارت, اکسیداسیون و امکان دست ورزی از طریق اتصال به سایر پپتیدها جهت افزایش فعالیت آن اشاره کرد, امید است بتوان از این پپتیدها در آینده به عنوان داروی جایگزین آنتی بیوتیک ها در درمان بیماری های دامی از جمله ورم پستان دام استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    موسوی، زهرا، محمدی، فهیمه، و تنهاییان، عباس. (1400). بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس نعنا, زیره ی سبز و پپتید باکتریوسین انتروسین P بر روی برخی باکتری های مولد ورم پستان گاو در شرایط آزمایشگاهی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 34(1 (پیاپی 130) )، 38-45. SID. https://sid.ir/paper/375802/fa

    Vancouver: کپی

    موسوی زهرا، محمدی فهیمه، تنهاییان عباس. بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس نعنا, زیره ی سبز و پپتید باکتریوسین انتروسین P بر روی برخی باکتری های مولد ورم پستان گاو در شرایط آزمایشگاهی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1400؛34(1 (پیاپی 130) ):38-45. Available from: https://sid.ir/paper/375802/fa

    IEEE: کپی

    زهرا موسوی، فهیمه محمدی، و عباس تنهاییان، “بررسی اثر ضدباکتریایی اسانس نعنا, زیره ی سبز و پپتید باکتریوسین انتروسین P بر روی برخی باکتری های مولد ورم پستان گاو در شرایط آزمایشگاهی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 34، no. 1 (پیاپی 130) ، pp. 38–45، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375802/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button