Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

375
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

483
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نوع بسته بندی و شرایط انبار بر کیفیت میوه خرما (. Phoenix dactylifera L)، رقم برحی

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 136

چکیده

 میوه خرما به دلیل داشتن رطوبت کم و قند بالا ماندگاری بالایی دارد, ولی نوع بسته بندی و شرایط نگهداری می تواند بر کیفیت میوه موثر باشد. این آزمایش بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار به منظور بررسی اثر نوع بسته بندی (در چهار سطح شامل شاهد, خلاء, دست چین در جعبه مقوایی و پرس شده) و دمای نگهداری (سردخانه و دمای اتاق) بر کیفیت ماندگاری میوه خرما, رقم برحی انجام شد. میوه ها در مقاطع زمانی 0 (صفر), 60, 120, 180 و 240 روز پس از نگهداری از نظر خصوصیات کیفی شامل کاهش وزن, تیرگی بافت, غلظت مواد جامد محلول, pH, اسیدیته, غلظت مواد فنولی و ظرفیت آنتی اکسیدانی تجزیه کیفی شدند. نتایج نشان داد که در بسته بندی های وکیوم و پرس شده تغییرات کیفی میوه به حداقل رسید. برای میوه دست چین در جعبه مقوایی علاوه بر کاهش وزن یا جذب رطوبت قابل توجه (به ترتیب در دمای اتاق و سردخانه), پایداری و قوام جعبه ها نیز تحت تأثیر قرار گرفت. غلظت مواد جامد محلول و pH عصاره تحت تأثیر نوع بسته بندی و دمای نگهداری قرار نگرفت ولی در طول 240 روز نگهداری دچار تغییرات قابل توجهی شدند. طولانی شدن دوره نگهداری, سبب افزایش غلظت مواد فنولی و ظرفیت آنتی اکسیدانی و تیره تر شدن رنگ عصاره شد ولی مقدار رطوبت میوه کاهش یافت. علیرغم عدم تأثیر معنی دار نوع بسته بندی بر عمده خصوصیات کیفی اندازه گیری شده, بیشتر آن ها تحت تأثیر شرایط نگهداری به طور معنی داری تغییر کردند و نگهداری در دمای 7 درجه سانتی گراد توانست مانع از افزایش اسیدیته قابل تیتراسیون, تیرگی بافت و کاهش وزن گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرتضوی، سیدمحمدحسن، مستعان، احمد، راهنما، عبدالامیر، نجفی، سلاله، و عزیزالهی، فاطمه. (1397). بررسی اثر نوع بسته بندی و شرایط انبار بر کیفیت میوه خرما (. Phoenix dactylifera L), رقم برحی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، 18(1 )، 125-136. SID. https://sid.ir/paper/375974/fa

    Vancouver: کپی

    مرتضوی سیدمحمدحسن، مستعان احمد، راهنما عبدالامیر، نجفی سلاله، عزیزالهی فاطمه. بررسی اثر نوع بسته بندی و شرایط انبار بر کیفیت میوه خرما (. Phoenix dactylifera L), رقم برحی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)[Internet]. 1397؛18(1 ):125-136. Available from: https://sid.ir/paper/375974/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمدحسن مرتضوی، احمد مستعان، عبدالامیر راهنما، سلاله نجفی، و فاطمه عزیزالهی، “بررسی اثر نوع بسته بندی و شرایط انبار بر کیفیت میوه خرما (. Phoenix dactylifera L), رقم برحی،” فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی)، vol. 18، no. 1 ، pp. 125–136، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/375974/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا