مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

326
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر افزودنی پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر عملکرد رشد و برخی فاکتور های ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio)

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 افزایش بازدهی غذا و بازماندگی از اهداف مهم آبزی پروری نوین و پایدار می باشد. بدین منظور هدف از این پژوهش مطالعه اثرات پودر فلفل پاپریکا بر برخی فاکتور های رشد و ایمنی ماهی زبرا بود که به مدت 56 روز انجام شد. در این مطالعه تعداد 480 عدد بچه ماهی زبرا (وزن اولیه 05/0 گرم و طول کل 71/1 میلی متر) به صورت تصادفی در 12 مخزن تقسیم شدند و با جیره های غذایی غنی شده با 0 (شاهد), 1, 2 و 3 گرم پودر پاپریکا در هر 100 گرم خوراک تغذیه شدند. بررسی شاخص های رشد و بازماندگی نشان داد که بیشترین مقادیر شاخص وزن نهایی (02/0 ± 42/0 گرم) و افزایش وزن بدن (03/0 ± 36/0 گرم) در تیمار 3 درصد و کمترین آن در گروه شاهد مشاهده شد. پارامترهای ایمنی سرم خون ماهیان تغذیه شده با پودر فلفل پاپریکا شامل فعالیت لیزوزیم, IgM و سیستم کمپلمان (C3 و C4) همگی واجد اختلاف معنی داری با تیمار شاهد بودند (05/0>p) بطوریکه حداکثر مقدار لیزوزیم سرم در سطح 3 درصد پاپریکا و همچنین حداکثر مقادیر IgM و C3 به طور همزمان در تیمارهای 2 و 3 درصد پاپریکا مشاهده شد. علاوه براین, افزودن پودر پاپریکا در سطوح مختلف بدون اختلاف معنی دار در بین تیمارها سبب افزایش سطح کمپلمان C4 در مقایسه با ماهیان گروه شاهد شد (05/0>p). به طورکلی, افزودن پودر پاپریکا در جیره غذایی ماهی زبرا در سطح 3 درصد علاوه بر بهبود شاخص های رشد می تواند سبب تحریک سیستم ایمنی نیز شود و احتمالاً به عنوان یک محرک ایمنی عمل نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    لطفی، کسری، حسینی شکرابی، سیدپژمان، و شمسایی مهرجان، مهدی. (1399). اثر افزودنی پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر عملکرد رشد و برخی فاکتور های ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(5 )، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/376005/fa

    Vancouver: کپی

    لطفی کسری، حسینی شکرابی سیدپژمان، شمسایی مهرجان مهدی. اثر افزودنی پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر عملکرد رشد و برخی فاکتور های ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio). مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(5 ):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/376005/fa

    IEEE: کپی

    کسری لطفی، سیدپژمان حسینی شکرابی، و مهدی شمسایی مهرجان، “اثر افزودنی پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر عملکرد رشد و برخی فاکتور های ایمنی ماهی زبرا (Danio rerio)،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 5 ، pp. 67–78، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376005/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button