Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

315
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

430
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد، فراسنجه های خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیم های کبدی ماهی جوان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 58

چکیده

 اهداف: هدف از این تحقیق, بررسی تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره غذایی بر رشد, فراسنجه های خونی, برخی از فراسنجه های بیوشیمیایی سرمی و آنزیم های کبدی ماهیان جوان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: برای این منظور 144 قطعه قزل آلای رنگین کمان با وزن متوسط 41/0± 05/95 گرم به طور تصادفی در 4 تیمار حاوی سطوح مختلف اسانس پوست لیموترش شامل صفر (شاهد), 200, 400 و600 میلی گرم اسانس پوست لیموترش بر کیلوگرم جیره ذخیره و به مدت هشت هفته تغذیه شدند. یافته ها: نتایج نشان داد بیشترین میزان فاکتورهای رشد در تیمار حاوی 400 و 600 میلی گرم اسانس پوست لیموترش مشاهده شد (05/0>p). افزودن اسانس در جیره, فراسنجه های خونی به جز MCV, MCH و MCHC و سرمی به جز گلوکز, تری گلیسرید و کورتیزول را نسبت به تیمار شاهد افزایش داد (05/0>p) آنزیم های کبدی ALT و AST در تیمارهای حاوی اسانس و LDH در تیمارهای حاوی 400 و 600 میلی گرم اسانس تفاوت معنی داری با تیمار شاهد نداشت (05/0p). نتیجه گیری: به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از 400 میلی گرم اسانس در جیره ماهی قزل آلای رنگین کمان می تواند بدون تاثیر منفی بر کبد موجب بهبود رشد, فراسنجه های خونی و برخی از فراسنجه های سرمی گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری رسکتی، مریم، یگانه، سکینه، و جانی خلیلی، خسرو. (1398). تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد, فراسنجه های خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیم های کبدی ماهی جوان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات، 9(1 )، 51-58. SID. https://sid.ir/paper/376059/fa

    Vancouver: کپی

    امیری رسکتی مریم، یگانه سکینه، جانی خلیلی خسرو. تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد, فراسنجه های خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیم های کبدی ماهی جوان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). علوم و فنون شیلات[Internet]. 1398؛9(1 ):51-58. Available from: https://sid.ir/paper/376059/fa

    IEEE: کپی

    مریم امیری رسکتی، سکینه یگانه، و خسرو جانی خلیلی، “تاثیر استفاده از اسانس پوست لیموترش (Citrus limon) در جیره بر عملکرد رشد, فراسنجه های خونی و بیوشیمیایی سرم و آنزیم های کبدی ماهی جوان قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” علوم و فنون شیلات، vol. 9، no. 1 ، pp. 51–58، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376059/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا