مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

261
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

471
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقایسه ای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس های زنیان، اسطوخودوس و میخک در شرایط آزمایشگاهی علیه برخی پاتوژن های ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 126

چکیده

 به منظور مقایسه اثرات اسانس علیه برخی پاتوژنهای قزل آلای رنگین کمان (O. mykiss), از روش انتشار دیسک استفاده شد. حداقل غلظت مهار رشد و حداقل غلظت باکتری کشی و حداقل غلظت قارچ کشی با استفاده از روش میکرودایلوشن براث انجام شد. میانگین قطر هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس اینیایی تحت تأثیر اسانس های زنیان (1± 26 میلی متر) و اسطوخودوس (1 ± 10 میلی متر) و میانگین قطر هاله عدم رشد باکتری لاکتوکوکوس گارویه تحت تأثیر اسانس های زنیان (15/1± 33/24 میلی متر) و اسطوخودوس (57/0± 66/14 میلی متر) در مقایسه با قطر هاله عدم رشد آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین (52/1± 33/20 میلی متر) و اریترومایسین (0 میلی متر) نشان داد. در بین دو اسانس گیاهی مورد استفاده برای باکتری, اسانس زنیان با حداقل غلظت بازدارندگی برابر (017/0± 049/0 میکرولیتر بر میلی لیتر) دارای بیشترین خاصیت ضدباکتریایی بود. میانگین قطر هاله های عدم رشد قارچ ساپرولگنیا تحت تأثیر اسانس اسطوخودوس (57/0± 33/8 میلی متر) و میخک (1± 7 میلی متر) به عنوان مهارکننده در مقایسه با آنتی میکوتیک آمفوتریسین ب (1± 13 میلی متر) اختلاف معنی دار مشاهده شد. بنابراین می-توان اسانس میخک و اسطوخودوس را به عنوان مهارکننده طبیعی قارچ و اسانس زنیان و اسطوخودوس را به عنوان مهارکننده طبیعی باکتری در مراکز تکثیر و پرورش آبزیان توصیه نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جوکار، زینب، قلی پورکنعانی، حسنا، جعفریان، حجت اله، و طاهری میرقائد، علی. (1397). بررسی مقایسه ای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس های زنیان, اسطوخودوس و میخک در شرایط آزمایشگاهی علیه برخی پاتوژن های ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، 6(4 )، 109-126. SID. https://sid.ir/paper/376310/fa

    Vancouver: کپی

    جوکار زینب، قلی پورکنعانی حسنا، جعفریان حجت اله، طاهری میرقائد علی. بررسی مقایسه ای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس های زنیان, اسطوخودوس و میخک در شرایط آزمایشگاهی علیه برخی پاتوژن های ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792. پژوهش های ماهی شناسی کاربردی[Internet]. 1397؛6(4 ):109-126. Available from: https://sid.ir/paper/376310/fa

    IEEE: کپی

    زینب جوکار، حسنا قلی پورکنعانی، حجت اله جعفریان، و علی طاهری میرقائد، “بررسی مقایسه ای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچی اسانس های زنیان, اسطوخودوس و میخک در شرایط آزمایشگاهی علیه برخی پاتوژن های ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss (Walbaum, 1792،” پژوهش های ماهی شناسی کاربردی، vol. 6، no. 4 ، pp. 109–126، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376310/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا