مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

266
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

528
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه خصوصیات رشدی، میزان اسانس، فنل کل و قابلیت آنتی اکسیدانی جمعیت های مختلف سه گونه گل راعی (Hypericum scabrum L.، H. asperulum. Jaub. & Spach و H. ermiculare) جمع آوری شده از استان کردستان

صفحات

 صفحه شروع 655 | صفحه پایان 669

چکیده

 گل راعی (Hypericum sp. ) یکی از پرکاربردترین گیاهان دارویی جهان است. ویژگی های رشدی و فیتوشیمیایی گیاه تحت تاثیر دو عامل ژنتیک و محیط است, ازاین رو در این پژوهش خصوصیات رشدی, میزان اسانس, فنل کل و قابلیت آنتی اکسیدانی جمعیت های مختلف سه گونه گل راعی (H. scabrum L., H. asperulum Jaub. & Spachو H. vermiculare) ارزیابی گردید. نتایج نشان داد که تنها صفت ارتفاع ساقه گل دهنده تحت تاثیر نوع گونه قرار گرفت و سایر صفات اندازه گیری شده تحت تاثیر نوع گونه و جمعیت قرار نگرفتند. ولی اثر متقابل گونه و جمعیت بر تمام صفات معنی دار بود. به طوری که بیشترین طول ساقه گل دهنده (77. 7 سانتی متر), وزن گل و برگ (42. 4 گرم), وزن ساقه (30. 9 گرم), وزن بوته (65. 6 گرم), میزان اسانس (0. 43%), فنل کل (204. 9 میلی گرم گالیک اسید در گرم عصاره خشک) و قابلیت آنتی اکسیدانی (52. 7 میکروگرم عصاره خشک در میلی لیتر) به ترتیب متعلق به جمعیت های شماره 5 گونه H. asperulum, 3 گونه H. scabrum, 4 گونه H. asperulum, 4 گونه H. asperulum, 4 گونه H. scabrum, 6 گونه H. vermiculare و 5 گونه H. asperulumبود. همبستگی مثبت و معنی داری بین وزن ساقه, وزن گل و برگ و وزن بوته با میانگین بارندگی سالیانه رویشگاه, بین درصد اسانس با فسفر خاک و میانگین دمای سالیانه رویشگاه و بین هدایت الکتریکی خاک رویشگاه با قابلیت آنتی اکسیدانی عصاره و نیز همبستگی منفی بین درصد اسانس با ماده آلی خاک رویشگاه مشاهده گردید. صفات وزن ساقه, وزن گل و برگ و وزن بوته بیشترین واریانس را بین جمعیت های متعلق به یک گونه داشتند, ازاین رو صفات مطلوبی برای تفکیک جمعیت ها شناخته شدند. به طور کلی نمی توان یکی از جمعیت ها را نسبت به بقیه برتر دانست, زیرا با توجه به نوع صفت, جمعیت برتر متفاوت بود. بنابراین برای دستیابی به جمعیت برتر باید تمام جمعیت های سه گونه مذکور در شرایط یکسان کشت شده و با هم مقایسه شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خورشیدی، جلال، مرشدلو، محمدرضا، و مرادی، شادی. (1399). مقایسه خصوصیات رشدی, میزان اسانس, فنل کل و قابلیت آنتی اکسیدانی جمعیت های مختلف سه گونه گل راعی (Hypericum scabrum L., H. asperulum. Jaub. & Spach و H. ermiculare) جمع آوری شده از استان کردستان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، 36(4 (پیاپی 102))، 655-669. SID. https://sid.ir/paper/376350/fa

    Vancouver: کپی

    خورشیدی جلال، مرشدلو محمدرضا، مرادی شادی. مقایسه خصوصیات رشدی, میزان اسانس, فنل کل و قابلیت آنتی اکسیدانی جمعیت های مختلف سه گونه گل راعی (Hypericum scabrum L., H. asperulum. Jaub. & Spach و H. ermiculare) جمع آوری شده از استان کردستان. تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران[Internet]. 1399؛36(4 (پیاپی 102)):655-669. Available from: https://sid.ir/paper/376350/fa

    IEEE: کپی

    جلال خورشیدی، محمدرضا مرشدلو، و شادی مرادی، “مقایسه خصوصیات رشدی, میزان اسانس, فنل کل و قابلیت آنتی اکسیدانی جمعیت های مختلف سه گونه گل راعی (Hypericum scabrum L., H. asperulum. Jaub. & Spach و H. ermiculare) جمع آوری شده از استان کردستان،” تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران، vol. 36، no. 4 (پیاپی 102)، pp. 655–669، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376350/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button