مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

631
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات زیست محیطی نظام های تولید زعفران (.Crocus sativus L) تحت تأثیر اندازه زمین با استفاده از ارزیابی چرخه حیات

صفحات

 صفحه شروع 185 | صفحه پایان 206

چکیده

 ارزیابی چرخه حیات (LCA) راهکاری شناخته شده و دقیق برای مقایسه اثرات زیست محیطی فعالیت های مختلف شامل مدیریت نظام های کشاورزی است. از آنجا که نوع نهاده هادر کشاورزی نقش مهمی در بروز آلودگی های زیست-محیطی و انتشار گازهای گلخانه ای دارد, LCA به طور گسترده ای برای ارزیابی این اثرات در محصولات زراعی مورد استفاده قرار می گیرد. هدف این مطالعه, بررسی اثرات زیست محیطی نظام های تولید زعفران در استان خراسان رضوی تحت تأثیر اندازه زمین (کمتر از 5/0, 1-5/0 و بیشتر از 1 هکتار) با استفاده از LCA بود. نهاده های مصرفی طی سال های اول تا ششم با استفاده از پرسشنامه (13 مزرعه از هر اندازه زمین) جمع آوری شد. LCA بر اساس روش ISO14044, در چهار گام شامل مشخص سازی اهداف و حوزه عمل, ممیزی چرخه حیات, ارزیابی تأثیر چرخه حیات و تلفیق, نتیجه گیری و تفسیر نتایج محاسبه گردید. واحد کارکردی معادل یک کیلوگرم گل در نظر گرفته شد. گروه های تأثیرمورد مطالعه شامل گرمایش جهانی, اسیدی شدن و اوتریفیکاسیون (در محیط های خشکی و آبی) بود. در آخرین مرحله, شاخص بوم شناخت (Ecox) محاسبه شد. برای سنجش قابلیت روایی پرسشنامه, ضریب آلفای کرونباخ محاسبه گردید. نتایج نشان داد که ضریب آلفای کرونباخ برابر با 84%=α محاسبه گردید. میانگین پتانسیل گروه های تأثیر گرمایش جهانی, اسیدی شدن, اوتریفیکاسیون در محیط های آبی و خشکی به ترتیب 41/53± 41/115 کیلوگرم معادل CO2, 16/0± 35/0 کیلوگرم معادل SO2, 27/0± 58/0 کیلوگرم معادل NOx و 09/0± 20/0 کیلوگرم معادل PO4 به ازای یک کیلوگرم گل محاسبه شد. بیشترین سهم انتشار گازهای گلخانه ای در گروه تأثیر گرمایش جهانی مربوط به CH4 بود. بالاترین سهم انتشار آلاینده ها در گروه های تأثیر اوتریفیکاسیون آبی و خشکی و اسیدی شدن به NH3 اختصاص داشت. به طور کلی, نتایج نشان داد که اندازه زمین, میزان مصرف نهاده ها و اثرات زیست محیطی را در واحد عملکرد گل تحت تأثیر قرارداد و گروه های اوتریفیکاسیون و گرمایش جهانی حساسیت بیشتری نسبت به شدت فشرده سازی تحت تأثیر اندازه زمین دارند, بنابراین افزایش کارایی مصرف منابع, یکی از رویکردهای مناسب برای کاهش اثرات زیست محیطی همگام با بهبود عملکرد اقتصادی در واحد سطح است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خرم دل، سرور، نصیری محلاتی، مهدی، معلم بنهنگی، فاطمه، و ملافیلابی، عبداله. (1398). بررسی اثرات زیست محیطی نظام های تولید زعفران (.Crocus sativus L) تحت تأثیر اندازه زمین با استفاده از ارزیابی چرخه حیات. زراعت و فناوری زعفران، 7(2 )، 185-206. SID. https://sid.ir/paper/376607/fa

    Vancouver: کپی

    خرم دل سرور، نصیری محلاتی مهدی، معلم بنهنگی فاطمه، ملافیلابی عبداله. بررسی اثرات زیست محیطی نظام های تولید زعفران (.Crocus sativus L) تحت تأثیر اندازه زمین با استفاده از ارزیابی چرخه حیات. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1398؛7(2 ):185-206. Available from: https://sid.ir/paper/376607/fa

    IEEE: کپی

    سرور خرم دل، مهدی نصیری محلاتی، فاطمه معلم بنهنگی، و عبداله ملافیلابی، “بررسی اثرات زیست محیطی نظام های تولید زعفران (.Crocus sativus L) تحت تأثیر اندازه زمین با استفاده از ارزیابی چرخه حیات،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 7، no. 2 ، pp. 185–206، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376607/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button