مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

236
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

124
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر پرولین بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم گل حنا ( Impatiens walleriana ) تحت تنش شوری

صفحات

 صفحه شروع 537 | صفحه پایان 550

چکیده

 به منظور مطالعه بررسی تأثیر محلول پاشی پرولین بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی گل حنا, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. عامل اول دو رقم گل حنا (Accent premium salmon و Tempo orange), عامل دوم محلول پاشی پرولین (شاهد (صفر), 5 و 10 میلی مولار به صورت هفتگی) وعامل سوم تنش شوری در چهار سطح (شاهد (صفر), 20, 40 و 60 میلی مولار کلرید سدیم به صورت آبیاری سه روز یک بار (90 درصد ظرفیت زراعی)) بود. نتایج نشان داد افزایش تنش شوری موجب کاهش معنی دار وزن تر و خشک برگ, ساقه, ریشه و کل بوته, تعداد گل, قطر گل, زمان باز شدن گل, محتوای کلروفیل a, کلروفیل b, کلروفیل کل, کارتنوئید و فعالیت آنزیم کاتالاز و از سوی دیگر باعث افزایش قابل توجهی در میزان محتوای پرولین درونی, فعالیت آنزیم های پراکسیداز و آسکوربات پراکسیداز در هر دو رقم گل حنا شد. در حالی که اعمال تیمار پرولین اثرات تنش را تعدیل کرد و هر دو غلظت پرولین موجب افزایش قابل توجهی در همه ی ویژگی های مورد مطالعه نسبت به شاهد شد. بیشترین فعالیت آنزیم کاتالاز و مقدار پرولین در رقم سالمون و بیشترین فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز در رقم تمپو مشاهده شد. به طور کلی نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد تنش شوری در همه ی سطوح دارای اثرات منفی بر رشد و عملکرد در هر دو رقم گل حنا بود, در صورتی که کاربرد پرولین به ویژه در غلظت 10 میلی مولار باعث کاهش اثرات منفی تنش شوری و افزایش مقاومت گیاه به تنش شوری شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روزبهانی، فاطمه، موسوی فرد، صادق، و رضایی نژاد، عبدالحسین. (1399). تأثیر پرولین بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم گل حنا ( Impatiens walleriana ) تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، 51(3 )، 537-550. SID. https://sid.ir/paper/376739/fa

    Vancouver: کپی

    روزبهانی فاطمه، موسوی فرد صادق، رضایی نژاد عبدالحسین. تأثیر پرولین بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم گل حنا ( Impatiens walleriana ) تحت تنش شوری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)[Internet]. 1399؛51(3 ):537-550. Available from: https://sid.ir/paper/376739/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه روزبهانی، صادق موسوی فرد، و عبدالحسین رضایی نژاد، “تأثیر پرولین بر برخی ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو رقم گل حنا ( Impatiens walleriana ) تحت تنش شوری،” مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران)، vol. 51، no. 3 ، pp. 537–550، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376739/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button