مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

389
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

471
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استخراج و ارزیابی ویژگی های ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium

صفحات

 صفحه شروع 167 | صفحه پایان 178

چکیده

آلژینات یکی از پلی ساکاریدهای منحصربه فرد موجود در جلبک های قهوه ای است که به طور گسترده در صنایع نساجی, کاغذ, غذایی, داروئی, پزشکی و آرایشی-بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. سواحل جنوبی کشور ما دارای تعداد زیادی گونه جلبک قهوه ای می باشد. اما متاسفانه تاکنون مطالعات محدودی جهت استخراج پلی ساکارید آلژینات از این منابع صورت پذیرفته است. بر این اساس در تحقیق حاضر پلی ساکارید آلژینات از جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium استخراج و خالص سازی گردید. در ادامه بازده, وزن مولکولی, ویژگی های ضداکسایشی (خنثی کنندگی رادیکال آزاد DPPH و قدرت کاهندگی آهن) و امولسیون کنندگی (شاخص امولسیفایری) آلژینات استخراج شده, ارزیابی گردید. همچنین طیف سنجی مادون قرمز با تبدیل فوریه (FT-IR) برای شناسایی گروه های عاملی آلژینات مورد استفاده قرار گرفت. بازده پلی ساکارید استخراج شده 24/1± 84/20 درصد (بر مبنای وزن خشک جلبک) بود. نتایج طیف FT-IR نشان داد که پلی ساکارید استخراج شده عمدتاً آلژینات سدیم می باشد. وزن مولکولی آلژینات استخراج شده 1865 کیلو دالتون اندازه گیری شد. میزان مهارکنندگی رادیکال های آزاد DPPH و کاهندگی آهن آلژینات استخراجی در غلظت یک میلی گرم بر میلی لیتر به ترتیب 03/2± 17/18 درصد و 004/0± 155/0 (جذب) اندازه گیری شدند. آلژینات استخراج شده قادر به امولسیون کردن روغن های آفتابگردان, ذرت و کانولا بوده است که در این بین بیشترین و کمترین مقدار شاخص امولسیون کنندگی به ترتیب در روغن های آفتابگردان و کانولا مشاهده شدند. به طورکلی, نتایج تحقیق حاضر نشان داد که آلژینات استخراجی از گونه S. ilicifolium دارای ویژگی های ضد اکسایشی متوسط و امولسیون کنندگی بالا می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جدی، سمیرا، رضائی، مسعود، و آل بوفتیله، مهدی. (1399). استخراج و ارزیابی ویژگی های ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، 29(6 )، 167-178. SID. https://sid.ir/paper/376740/fa

    Vancouver: کپی

    جدی سمیرا، رضائی مسعود، آل بوفتیله مهدی. استخراج و ارزیابی ویژگی های ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium. مجله علمی شیلات ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛29(6 ):167-178. Available from: https://sid.ir/paper/376740/fa

    IEEE: کپی

    سمیرا جدی، مسعود رضائی، و مهدی آل بوفتیله، “استخراج و ارزیابی ویژگی های ضد اکسایشی و امولسیون کنندگی آلژینات استخراجی از جلبک قهوه ای Sargassum ilicifolium،” مجله علمی شیلات ایران (فارسی)، vol. 29، no. 6 ، pp. 167–178، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376740/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا