Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

386
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

582
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان سنجی تولید کف جامد فیبری بر پایه فراورده های جنبی صنعت غذا (تفاله قهوه-سبوس گندم)

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 81

چکیده

 در این پژوهش استفاده مجدد از فراورده­ های جانبی صنایع تبدیلی (کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی و سبوس گندم) به منظور تولید کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی با استفاده از فناوری پخت اکستروژن بررسی گردید. به منظور ارزیابی متغیرهای فرایند اکستروژن, از روش سطح پاسخ استفاده گردید. متغیرهای مستقل شامل نسبت کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی: سبوس گندم (25: 75, 50: 50 و 75: 25), میزان رطوبت خوراک اولیه (14, 17 و 20 درصد) و سرعت چرخش مارپیچ(120, 160 و 200 دور بر دقیقه) و متغیرهای وابسته شامل میزان رطوبت نهایی, میزان فعالیت آبی, کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی, سختی فراورده و بررسی ریز ساختار بودند. نتایج نشان داد که روند تغییرات رطوبت نهایی و فعالیت آبی مشابه یکدیگر بود, طوریکه رطوبت نهایی محصول و فعالیت آبی کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی با افزایش متقابل سطوح افزودن نسبت کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی: سبوس گندم و رطوبت خوراک اولیه افزایش معنی­ داری یافت, لازم به ذکر است که میزان چرخش مارپیچ بر آنها اثری معنی­ دار نداشت. با افزایش سطوح افزودن کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی به سبوس گندم به علت زیاد شدن فیبر نامحلول در فرمولاسیون, سختی بافت افزایش و کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی کاهش معنی­ داری یافت. همچنین با کاهش همزمان متغیرهای میزان رطوبت خوراک اولیه و افزایش سرعت چرخش مارپیچ, کاهش سختی بافت و افزایش کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی کف به طور معنی­ دار حاصل گردید. بررسی ریز­ ساختار نمونه­ های کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی محتوی بیشینه و کمینه نسبت کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی: سبوس گندم نشان داد افزایش این نسبت منجربه کاهش تخلخل, افزایش اندازه دیواره سلول­ های هوایی و کاهش قطر سلول­ های هوایی گردید. بر اساس نتایج بهینه یابی به منظور تولید کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی با ویژگی مطلوب میزان رطوبت نهایی73/4درصد, فعالیت آبی29/0, کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی 23/1و سختی بافت 51/68 شرایط فرایند شامل نسبت کف جامد فیبری|تفاله قهوه|ضریب انبساط|فراورده جنبی: سبوس گندم69: 31, سرعت چرخش مارپیچ190 دور بر دقیقه و میزان رطوبت خوراک اولیه14% محاسبه گردی

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میلانی، الناز، هاشمی، ندا، گلی موحد، غلامعلی، و هاشمی، مجید. (1399). امکان سنجی تولید کف جامد فیبری بر پایه فراورده های جنبی صنعت غذا (تفاله قهوه-سبوس گندم). علوم و صنایع غذایی ایران، 17(103 )، 67-81. SID. https://sid.ir/paper/376896/fa

    Vancouver: کپی

    میلانی الناز، هاشمی ندا، گلی موحد غلامعلی، هاشمی مجید. امکان سنجی تولید کف جامد فیبری بر پایه فراورده های جنبی صنعت غذا (تفاله قهوه-سبوس گندم). علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(103 ):67-81. Available from: https://sid.ir/paper/376896/fa

    IEEE: کپی

    الناز میلانی، ندا هاشمی، غلامعلی گلی موحد، و مجید هاشمی، “امکان سنجی تولید کف جامد فیبری بر پایه فراورده های جنبی صنعت غذا (تفاله قهوه-سبوس گندم)،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 103 ، pp. 67–81، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/376896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا