Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

313
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

521
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رشد، متابولیسم اسیدهای آلی و قند و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در عصاره عناب

نویسندگان

محمودی بهناز | ابراهیم زاده موسوی زینب السادات | خداییان فرامرز | صدور گواهی نویسنده 

صفحات

 صفحه شروع 81 | صفحه پایان 89

چکیده

 در این پژوهش تولید نوشیدنی پروبیوتیک سلامت بخش بر پایه عناب از طریق تخمیر بوسیله لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس دلبروکی مورد ارزیابی قرار گرفت. کینتیک رشد و مصرف سوبسترا, تولید اسیدهای آلی, تغییرات pH و زنده مانی پروبیوتیک ها در طول نگهداری در سرما مورد ارزیابی قرار گرفته است. عناب استفاده شد. تخمیر تحت شرایط میکروایروفیل در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 72 ساعت انجام شد. نتایج نشان داد باکتری توانایی رشد در نوشیدنی عصاره عناب را دارد و در انتهای تخمیر جمعیت میکروبی به CFU/mL 108 افزایش یافت. باکتری های استفاده شد در این پژوهش pH نمونه های تخمیری را به میزان قابل توجهی کاهش دادند و به حدود 5/3 رساندند. تغییرات مصرف قندهای گلوکز و فروکتوز, توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم در سطح 05/0 افزایش معنی دار پیدا کردبه طوری که از 8/4 و 4/4 به ترتیب به 3/3 و 1/3رسید. لاکتوباسیلوس پلانتاروم توانایی زنده مانی بیشتری نسبت به لاکتوباسیلوس دلبروکی نشان داد, در انتهای هفته سوم جمعیت میکروبی لاکتوباسیلوس پلانتارومCFU/mL 101× 2/3 شد در حالیکه لاکتوباسیلوس دلبروکی زنده مشاهده نشد. در مجموع میتوان چنین نتیجه گرفت نوشیدنی عناب تخمیر شده توسط لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس دلبروکی جایگزین سلامت افزای مناسبی برای مواد غذایی حاوی پروبیوتیک می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمودی، بهناز، ابراهیم زاده موسوی، زینب السادات، و خداییان، فرامرز. (1399). بررسی رشد, متابولیسم اسیدهای آلی و قند و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در عصاره عناب. علوم و صنایع غذایی ایران، 17(107 )، 81-89. SID. https://sid.ir/paper/377556/fa

    Vancouver: کپی

    محمودی بهناز، ابراهیم زاده موسوی زینب السادات، خداییان فرامرز. بررسی رشد, متابولیسم اسیدهای آلی و قند و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در عصاره عناب. علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1399؛17(107 ):81-89. Available from: https://sid.ir/paper/377556/fa

    IEEE: کپی

    بهناز محمودی، زینب السادات ابراهیم زاده موسوی، و فرامرز خداییان، “بررسی رشد, متابولیسم اسیدهای آلی و قند و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در عصاره عناب،” علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 17، no. 107 ، pp. 81–89، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/377556/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا