گیاه سالیکورنیا با نیاز آبی کم و مقاوم به خشکی و شوری، یکی از گیاهان هالوفیت (شوری پسند) است که به خوبی در اراضی شور با درصد نمک بالا رشد می کند و منبع مهمی از ترکیبات غذایی، ویتامین ها و همچنین آنتی اکسیدان ها است. به دلیل ساختار ویژه فیزیولوژیکی این گیاه، فساد سریع آن در مراحل پس از برداشت، سبب تخریب و کاهش ارزش های تغذیه ای آن شده و ضایعات پس از برداشت این گیاه را افزایش می دهد. به همین دلیل به کارگیری تیمارهای مناسب پس از برداشت به منظور افزایش قابلیت ماندگاری و حفظ ارزش های تغذیه ای این گیاه ضروری می باشد. از آنجا که تاکنون تحقیقات جامعی در راستای فناوری های پس از برداشت سالیکورنیا به منظور افزایش عمر ماندگاری و حفظ کیفیت تازه خوری آن انجام نشده است لذا همگام با توسعه کشت و تولید این گیاه در مناطق مختلف کشور، این پژوهش با هدف بررسی و معرفی مناسب ترین شرایط نگهداری این گیاه انجام شد. نگهداری محصول در شرایط محیط (دمای oC25) نشان داد که سالیکورنیای تازه تا مدت حداکثر 3 روز از ظاهر و بازارپسندی مناسب برخوردار می باشد. نتایج ارزیابی وضعیت ظاهری سالیکورنیا و میزان افت وزن آن در مدت نگهداری نشان داد که در شرایط سردخانه (دمای oC 4) و رطوبت نسبی کنترل شده (90 تا 95 درصد)، ویژگی های ظاهری، فیزیکوشیمیایی و در نتیجه بازارپسندی سالیکورنیا در مقایسه با دما و شرایط محیط بهتر حفظ شده و میزان افت وزن محصول نیز کمتر بود. تاثیر مدت زمان نگهداری، دما و نیز اثر متقابل آن ها بر افت وزن گیاه سالیکورنیا معنی دار (0/001